Ob posebnih priložnostih v življenju si ljudje izbiramo posebne obleke, ki se pritičejo tako pomembnih dogodkom. Mednje spadajo življenski prehodi kot matura in razne obletnice in svečanosti.
V življenju doživimo trenutke, ki nam ostanejo v spominu za vedno. Na posebne priložnosti ob življenskih prehodih se ljudje pripravijo, da so le-ti kar najbolj nepozabni. Mednje sodijo rojstva, birme, poroke, zrelostni obredi kot je matura in diplomiranje, in razne obletnice.

Da se jih čim lepše spominjamo veliko pripomore tudi estetski videz prireditev in svečanosti. K temu pripomore dober okus in dobra organizacija. Nenazadnje pa k temu največ prispevajo tudi udeleženci, ki se dogodka udeležijo. Kot pravi že pregovor, da obleka naredi človeka, velik vtis pusti kako so oblečeni, saj se taki dogodki radi obeležijo s fotografijami, ki jih kasneje radi gledamo.
Da bi bili karseda najlepši in se dobro počutili v družbi, vam pomaga lepa in dobro narejena obleka. Tako se bomo radi spominjali mature po elegantni ženski maturantski obleki ali moškem suknjiču v katerem smo preživali enega izmed lepih trenutkov v življenju. Seveda pa lahko maturantske obleke uporabimo tudo kasneje za druge svečane dogodke. Življenje je polno tudi drugih svečanosti za katere potrebujemo obleko, ki se svečanosti pritiče. Naj bo to nedolžno bela svečana obleka ali pa elegantno črna, najpomembnejše pri izbiri obleke je predvsem to, da se v njej udobno počutimo. To dosežemo s tem, da nam obleko po meri naredijo profesionalni krojači. Čeprav so stroški zaradi tega lahko nekoliko višji, pa bomo ob naslednji priložnosti vseeno raje še enkrat skočili v obleko, ki nam pristoji in v kateri se dobro počutimo, kot pa v preveliko ali premajhno obleko, ki smo jo kupili na razprodaji.