Vsak želi svojemu otroku le najboljše in tudi sončna očala so ena izmed stvari, ki zagotovijo vašemu otroku boljše počutje. Pogosto si jih tudi sami zaželijo, ko opazujejo vas ali vašega partnerja med vožnjo in vas želijo posnemati.

Kako primerna so sončna očala za najmlajše je vprašanje, ki deli ljudi na dve skupine kar lahko hitro opazite že z brskanjem po internetu. Nekateri zagovarjajo stališče, da sončna očala zaščitijo oči pred škodljivimi UV žarki in da je dobro za otroka kupiti nekoliko dražja očala, ki bodo nudila ustrezno zaščito. Torej lahko rečemo, da je ta skupina tista, ki zagovarja uporabo sončnih očal že pri najmlajših.

Verjetno ste že sami ugotovili, da je druga skupina tista, ki nasprotuje vsakršni uporabi sončnih očal pri otrocih. Njihovo stališče se osredotoča na pozitivne vplive sonca in sončne energije na telo ter pridobivanje vitamina D in ostalih snovi, ki jih telo potrebuje. Zaščita oči je šele drugotnega pomena in po njihovem mnenju ni bistvena pri teh letih.

Večina vas je verjetno v enakem položaju kot sem bila jaz, torej kolebate nekje med prvimi in drugimi zagovorniki lastne teorije in niste prepričani kaj bi bilo pravzaprav najboljše. Vsekakor tako kot pri večini ostalih stvari tudi tu velja, da ne gre pretiravati v nobeno skrajnost, tako da bo najboljši način uporaba sončnih očal, a le občasno, torej takrat ko je to res potrebno.

Pri ceni izbirajte v tistem cenovnem razredu, ki si ga lahko privoščite in raje več pozornosti namenite kvaliteti kot sami ceni sočnih očal, saj vam cena ne jamči ničesar razen tega, da boste mislili, da so očala kvalitetne, če so bila draga.