Pri izbiri sokovnika je najbolj pomembno, da izberemo takšnega s hladnim načinom stiskanja. Hladno stisnjeni zelenjavni in sadni sokovi so namreč idealen način, da v naše telo hitro in učinkovito vnesemo velike količine vitaminov in mineralov. Če jih pripravljamo s sokovniki, ki sok segrevajo, končni rezultat izgubi na hranilni vrednosti, saj se uniči večina antioksidantov. Prav antioksidanti so odgovorni za pomlajevalno in zdravilno delovanje svežih sokov.

Sokovniki HUROM predstavljajo novo generacijo “slow juicer” sokovnikov, ki delujejo na principu hladnega stiskanja z enim vijakom. V nasprotju s horizontalnimi polžastimi sokovniki, ki prav tako omogočajo visoko kakovost stiskanja sokov, je sokovnik HUROM postavljen vertikalno in tako pridobi na elegantnem izgledu in bolj enostavnemu čiščenju. Podobno kot pri polžastih sokovnikih, ima tudi HUROM dve fazi sočenja, ki omogočata maksimalen izkoristek. Pulpa, ki ostane po koncu sočenja in jo sestavljajo predvsem vlaknine, je zelo suha, uporabite pa jo lahko v nadaljnih receptih, na primer za pripravo presnih ali pečenih krekerjev, namazov, zelenjavnih juh, polpetov in celo presnih piškotkov. Bolj suha pulpa pomeni tudi večjo količino soka, saj sokovnik iz svežih sestavin iztisne kar največ tekočine.

Zaradi patentiranega horizontalnega vijaka je sočenje s sokovnikom HUROM HH-11 tudi hitrejše, odprtina  za vstavljanje sestavin pa je v primerjavi s polžastimi sokovniki večja. Sadje in zelenjavo le narežete na primerno velike kose in že so pripravljeni na sočenje. S sokovnikom HUROM HH-11 lahko sočite gomoljnato zelenjavo in vse vrste svežega sadja, vključno s citrusi in drugim mehkim sadjem. Primeren je tudi za pripravo zelenih sokov, saj odlično soči zelenje (špinačo, blitvo, solato, regret, ohrovt, zeleno, peteršilj,…), če ga izmenjujemo s sadjem. Zaradi pokrovčka, s katerim lahko zapremo izhodno odprtino, lahko pripravimo tudi mešane napitke, rastlinsko mleko iz oreščkov, bananino mleko ali sojin napitek.

Povrh vsega je sokovnik HUROM HH-11 enostaven za čiščenje, zato vas ne bo odvrnil od tega, da bi priprava svežih sokov postala vaša redna navada. Z njim boste investirali v dolgoročno zdravje in za bolj zdrav način življenja navdušili tudi svoje najbližje.

Oglejte si tudi sokovnik Omega in se odločite za vaš nov sokovnik.