Fizioterapija je medicinska veda, ukvarja se s človeško gibljivostjo in preprečevanjem poškodb ter odpravljanjem njihovih posledic. Skoraj vsak izmed nas se je že kdaj srečal z fizioterapijo, ta je primerna tako za stare kot tudi mlade, njen cilj pa je povrniti človeku vsaj prvotno gibljivost udov ali pa jo povečati.

Veliko ljudi toži zaradi različnih bolečin v križu, vratu ali pa drugje. Te bolečine so lahko posledice neprimernih gibov, poškodb ali kakšnih drugih dejanj. Fizioterapevti so strokovnjaki na svojem področju in temeljito poznajo anatomijo človeškega telesa, saj le tako lahko pomagajo svojim pacientom. Ta veda medicine pa ni primerna samo za tiste, ki okrevajo po zlomih in podobnih poškodbah, temveč je fizioterapija zelo učinkovita tudi pri bolnikih, ki okrevajo po možganski kapi, Parkinsonovi bolezni, slabem ravnotežju, nepokretnosti in še kakšni drugi težavi. Na voljo vam je tudi fizioterapija na domu. Fizioterapija Ljubljana je trenutno edino izmed področij, ki jih poznam, da nudijo tudi omenjeno vejo medicine na domu.

Na to terapijo nas običajno napotijo osebni zdravniki in sicer na napotnico, tako da stvar ni plačljiva, razen fizioterapija na domu. V Sloveniji fizioterapija na domu trenutno še ne deluje na napotnico, tako, da je celotna storitev plačljiva. Vsekakor se vam za lastno zdravje splača poskrbeti, saj je to vredno največ. Redno se gibajte in poskrbite za zdravo prehranjevanje, saj boste s temi ukrepi dosegli največ. Več o fizioterapiji pa lahko zveste pri katerem fizioterapevtu širom medicinskih centrov po Sloveniji.