Kot vam pove že naslov članka, bomo danes govorili o fizioterapiji. Kaj sploh je fizioterapija? Fizioterapija je ena izmed mnogih medicinskih ved, ukvarja pa se z zdravljenjem poškodb ter njihovih posledic. Pri fizioterapiji se uporabljajo številne različne metode in tehnike, s pomočjo fizikalnih vaj pa krepi vaše zdravje ter krepko izboljšuje vašo gibalno sposobnost ali pa jo vzpostavi na normalno raven. Preprečuje tudi mišične krče ter povečuje oskrbljenost telesa z krvjo.

Fizioterapija se lahko izvaja v posebnih prostorih, ki so običajno v zdravstvenih ustanovah. Fizioterapija pa se lahko izvaja tudi na domu, saj nekateri fizioterapevti ponujajo to možnost. Fizioterapevtsko znanje obsega znanje o človeškem telesu, mišicah, sklepih ter njihovih gibanj, le z dobrim znanjem se lahko fizioterapevti popolnoma posvetijo bolnikom ter jim tako svetujejo ter pomagajo pri izvedbi različnih vaj. Nekatera področja fizioterapije obsegajo kardiopulmonalno fizioterapijo, starostno fizioterapijo, nevrološko fizioterapijo, ortopedsko ter pediatrično in dermatološko fizioterapijo. Fizioterapevti pa pri svojem delu uporabljajo aktivno ter pasivno razgibavanje, masažo, toplotno zdravljenje, hidroterapijo ter celo elektrostimulacijo. Fizioterapija vam lahko pomaga tudi, če vas muči Parkinsonova bolezen.

Če se želite izšolati za fizioterapevta lahko to storite tudi v Sloveniji in sicer v Mariboru in Ljubljani, ker pa ta študij zahteva veliko znanja pa so mnogokrat potrebna tudi izobraževanja v tujini.

Storitve fizioterapije lahko koristite prek napotnice, ki vam jo izpiše osebni zdravnik, lahko pa se na fizioterapijo prijavite tudi kot samoplačnik. Dejstvo je, da lahko fizioterapija ogromno prispeva k vašemu počutju ali pa izboljša vaše gibalne sposobnosti. Fizioterapevti vam lahko tudi svetujejo pri pravilni izvedbi vaj.