Različne dišave lahko pričarajo različna razpoloženja. Lahko nas zapeljejo, pomirijo, razveselijo. Vsaka ženska zato ve, da en parfum ni dovolj, ampak je dobro imeti celo zbirko, tega pa se na srečo zaveda tudi vse več moških, zato tudi ti iščejo najboljše parfume zase. Dragi parfumi prestižnih blagovnih znamk oziroma s podpisom slavne osebe niso nujno tudi najbolj kvalitetni niti ni nujno, da vam bo njihov vonj resnično ugajal. Zato je bolje s pomočjo spleta poiskati, v katerih spletnih trgovinah se prodajajo poceni parfumi in jih nekaj naročiti za pokušino.

Izbira parfuma je lahko včasih prepuščena tudi naključju, saj se vam zna zgoditi, da vas bo kakšen vonj enostavno presenetil in boste navdušeni nad njim. Če odkrijete spletno trgovino s poceni parfumi, si torej dajte duška, naročite nekaj stekleničk in jih preizkusite. S tem ne boste zapravili celega premoženja, obstaja pa velika verjetnost, da boste med naročenimi izdelki našli kakšen vonj, ki vam bo ugajal.

Poleg tega vsak parfum ni primeren za vsako priložnost, zato jih je tudi s tega razloga dobro imeti več. Vonji za vsakdan ne smejo biti preveč vsiljivi, bolje je, če so nežni in ne pretežki, saj se jih sicer prehitro naveličamo. Po drugi strani pa lahko za posebne priložnosti uporabimo bolj eksotične, zanimive, posebne vonje. Nekateri obožujejo sladke vonjave s sadnim priokusom, spet drugim pa so ljubše orientalske mešanice, medtem ko imajo tretji radi bolj sveže, četrti pa bolj nevtralne vonje ali kakšne druge vonje.

V grobem sicer parfume delimo na moške in ženske, poznamo pa tudi parfume, ki so namenjeni obema spoloma. Marsikdo ločuje parfume predvsem po imenih blagovnih znamk, a to je zgrešen pristop, saj se pod vsako blagovno znamko skriva cela paleta različnih vonjem, poleg tega pa blagovna znamka ni zagotovilo, da vam bo vonj parfuma všeč. Tudi poceni parfumi, ki ne nosijo prestižnega imena, vas lahko ravno tako navdušijo, po drugi strani pa se tudi prestižne parfume da dobiti po ugodni ceni, le malo sreče je treba imeti pri iskanju.