Ste po horoskopu dvojček ali devica? Včasih se vprašamo, kako neki nam lahko horoskop pove toliko stvari o nas samih, da smo na koncu še sami presenečeni in zato ga tako radi redno spremljamo. kalcedon kamenAli ste vedeli, da je za ti dve znamenji rojstni kamen imenovan kalcedon? Ste ga že imeli možnost spoznati?

Kamni so prisotni že od nekdaj in imajo izjemno moč, prinašajo dobro, nas ščitijo, ipd. Je pa prav, da glede na potrebe, na lastnosti in značilnosti nosimo ustrezen kamen. Lahko si omislimo kos nakita ali pa kako drugače.

Ima zelo zanimivo zgodovino in sicer, da so ga nekoč uporabljali za zdravljenje različnih boleznih, ki so posledica vremenskih razmer. Prav tako je veljal kot kamen govornikov in so vsi avtorji bili lastniki sovjega. Bil je zaščita pred nočnimi morami.

Danes se kamen uporablja v drugačne namene. Če ga bomo položili pod blazino, bi naj preganjal strah pred temo in nočne more, kar pa je odlično, če smo nekdo, ki ima tovrstne težave, sja vemo, kako je spanec pomemben za naše zdravje. V kolikor ima nekdo dihalne težave, je astmatik, kamen odlično deluje in obnavlja sluznico, tako bo v pomoč tudi pri teh težavah. Če imate povišan krvni tlak, razna vnetja in povečan sladkor, je lahko kamen rešitev za vas, saj blaži vse naštete težave. Če ste vase zaprti, želite osebni mir in srečo, je skrajni čas, da je kalcedon vedno z vami.

Ugotavljamo, da omenjen kamen deluje na več področij v življenju. Izjemno pomemben pa je prav zdravstveni vidik, ki je seveda eden od najpomembnejših. Zato, da si zagotovimo zdravje in srečo ter odpremo um in sprejemamo življenje kot takšno, si zagotovimo svoj kamen. Četudi mogoče kdaj nismo verjeli v tovrstne stvari, pa imamo sedaj možnost, da preizkusimo in se sami prepričamo v resnico. Tako enostavno, lahko in predvsem zelo hitro. Kar pa je danes zelo pomembno, pa da so nam kamni že zelo dostopni.