Naše telo in mi smo eno. Če se naše telo ne bo počutilo dobro, se tudi mi ne bomo dobro počutili v njem. Kako torej našemu telesu zagotoviti optimalno stabilnost in zdravje? Odgovor na to vprašanje je zdrava prehrana, ki si jo lahko ogledate tu.

Zdrava prehrana pomeni, da se ljudje prehranjujemo z vsemi vrstami hranil, ki jih naše telo potrebuje in to v zadostnih količinah. Zdrava prehrana ne pomeni, da moramo jesti le sadje in zelenjavo, ampak da se moramo posluževati vseh vrst hrane – od mesa, mleka, zelenjave, pa do sladkorjev. Seveda pa se moramo pri prehranjevanju držati določenih pravil, ki nam jih narekuje zdrava prehrana. Ravnovesje hranil, ki jih moramo zaužiti, najbolje predstavlja prehrambena piramida. Že sam izgled piramide nam sporoča, katera hranila jesti v večjih količinah in katera v manjših. Če pa nam določene snovi v telesu kronično manjka, pa lahko njeno vsebnost nadomestimo tudi z uporabo prehranskih dopolnil.

Prehranska dopolnila so skoncentrirane vsebnosti določenega hranila, kot je na primer kalcij oziroma magnezij. Prehranska dopolnila lahko kupimo v lekarnah ali drugih prodajalnah, v obliki kapsul, tablet ali pa praška. Stabilnost v uživanju živil naj bi človek, če se le da, svojemu teleso zagotovil z naravno hrano, prehranska dopolnila pa uporabil le, kadar je res nujno potrebno, saj so kemično obdelana. Na funkcioniranje našega telesa pa močno vpliva tudi pijača, ki jo uživamo. Izogibati bi se morali alkohola, sokov in raznih gaziranih pijač, ki našemu teleso dovajajo preveč sladkorja, piti pa bi morali več navadne vode. Pomembno je tudi, da dnevno popijemo vsaj 2l tekočine.