Tako moški kot ženska lahko na naraven način vplivata oziroma povečata možnosti za zanositev. Načrtovanje nosečnosti lahko spremljajo težave z neplodnostjo, še posebej, ker obstajajo slabše možnosti za zanositev po 30, letu starosti. Na starost resda ni mogoče vplivati, lahko pa vplivamo na celostno zdravje telesa.

Okrepljeno in zdravo telo ima vzpostavljeno hormonsko ravnovesje ter dobro delujoč imunski sistem, kar pa posledično vpliva tudi na zdravje reproduktivnih organov, kakovost semenske tekočine in jajčec ter tvorbo spolnih hormonov. Tako se pri ženski vzpostavi zdrav menstrualni cikel, kjer plodni dnevi predstavljajo boljše možnosti za spočetje.

Povečanje plodnosti z zdravo prehrano

Zdrava in uravnotežena prehrana predstavlja odličen vir vseh potrebnih vitaminov in mineralov, ki jih telo potrebuje za imunski sistem in hormonsko ravnovesje. Vitamini in minerali pa pomembno vplivajo na delovanje notranjih organov, med drugim tudi na delovanje reproduktivnih organov, ki so pomembni za uspešno zanositev.

Prav tako je pomembno, da se par izogiba stresnim dogodkom, saj oksidativni stres vpliva na rast in razvoj številnih celic v telesu. Za povečanje plodnosti je primerno tudi jemanje antioksidantov, ki jih najdemo v C vitaminu, zato da bi molekule obvarovale celice pred oksidativnim stresom.

možnosti za zanositev se povečajo, če ženska živi zdravo

Natančen izračun plodnih dni in ovulacije

Za uspešno zanositev je tudi pomembno, da ženska z različnimi metodami izračunava plodne dneve v svojem menstrualnem ciklusu. V obdobju ovulacije je namreč povečana možnost za spočetje, zato je pomembno, da ima par v teh dneh spolne odnose. Izračun ovulacije lahko ženska opravi z merjenjem bazalne telesne temperature ali pa s pomočjo lekarniškega testa, ki daje natančne rezultate.

Naravna prehranska dopolnila povečujejo možnosti za spočetje

Fertility+ naravna prehranska dopolnila zanjo in zanj je razvilo podjetje Vitanoval posebej za pare, ki se soočajo z neplodnostjo in bi si želeli na naraven način povečati možnosti za zanositev. Naravna prehranska dopolnila vsebujejo sestavine, kot so:

  • Koencim Q10
  • Cink
  • Folna kislina
  • Selen in Baker
  • Vitamini A, C, D, E, B6 in B12

Fertility+ naravna prehranska dopolnila krepijo imunski sistem, uravnavajo hormonsko ravnovesje in pomagajo pri tvorjenju spolnih hormonov. Vse to pa pomembno vpliva na povečane možnosti za spočetje po naravni poti.