Dober spanec je izredno pomemben za dobro zdravje in počutje človeka. Dober spanec je odvisen od več stvari. Najbolje spimo d času od 21-8h, odrasel človek dnevno potrebuje od 6-8 ur spanca, najbolje pa je če se naspimo v omenjenem časovnem okviru, saj so takrat hormoni za spodbujanje spanca najbolj dejavni. Prostor kjer spimo naj bo popolnoma zatemnjen, saj vsak delček svetlobe lahko zmoti spalni cikel in tako nismo spočiti toliko, kolikor bi lahko bili. Veliko vlogo pri kvaliteti spanja igra tudi kvalitetna vzmetnica in pa tudi posteljnina.

Vzmetnica naj bo prilagojena uporabniku, upoštevajte svojo višino in pa težo. Ista vzmetnica zagotovo ne bo dobro služila 50kg težki ženski in pa 90kg težkemu moškemu. Material iz katerega je vzmetnica narejena je zelo pomemben, nekaterim ustrezajo vzmeti, spet drugim pa spominska pena. Najbolje je, če se pred nakupom ležišča na vsakega izmed favoritov v ožjem izboru uležete in na njem »prespite« vsaj 10 min. Tako boste res dobili vtis o ležišču.

Pri kakovostnem spancu pa je pomembna tudi posteljnina. Za to je najbolje, če je izdelana iz naravnih materialov, ter tako koži omogoča dihanje. Bombažne posteljnine so sicer malce dražje kot posteljnina iz mikrovlaken, vendar zelo učinkovito uravnavajo telesno temperaturo, zato se poleti ne potimo, pozimi pa nas ne zebe. Otrokom posteljnina sicer ni tako pomembna, najboljša otroška posteljnina zanje bo tista, ki jim bo najbolj všeč na pogled. Otrokom lahko kupite potiskano otroško posteljnino z motivi njihovih najljubših risanih junakov.

Vzglavniki naj bodo kompaktni, saj le tako dajejo vratu in hrbtenici potrebno oporo. Če se boste dobro in kvalitetno naspali se bo to krepko poznalo na vašem dnevu, zato poskrbite za dober spanec in se zbudite čili ter naspani.