Fitnes je vadba, ki nas navdihuje posnemati najboljše. Mnogi vrhunski športniki so bili v začetkih na ravni rekreativcev. Investicije jih niso prizadevale, niso jim bile ovire. Vendar so kasneje prišli do stopnje, ko je bilo potrebno sprejeti odločitev. Vrhunski šport, šport ali rekreacija so bile alternative. Rekreacija bi pomenila, da ostanejo na istem. Ista ostane investicija, iste ostanejo druge lastnosti. Vrhunski šport ali šport pa vse zahteve oteži in poveča.

Investicije so večje, tako kot so večje druge lastnosti. Za začetnike fitnes ni posebno zahtevana investicija. Začne se lahko z zelo osnovnimi rekviziti, ki ne potrebujejo posebnih investicij. Z nadaljevanjem pa lahko postane fitnes tudi zahtevnejši. Vse je seveda odvisno od osebe, ki bo v fitnes zahajala, ter se z njimi ukvarjala. Danes je fitnes priljubljen pri dveh različnih skupinah ljudi. Eno skupino predstavljajo obiskovalci fitnesa, ki željo predvsem splošno izboljšanje svojih sposobnosti. Lahko bi jim rekli rekreativci. Razliko od te skupine pa predstavljajo aktivni rekreativci in športniki. Za razliko od njih se aktivni športniki in rekreativci posvečujejo določenim vadbam oziroma želijo izboljšat določen del telesa ali točno določeno aktivnosti. V okviru vadbe imajo predpisane še druge vadbe, ki se nanašajo na športno panogo, katero vadijo. Vendar ta vadba na omogoča sama po sebi razvijanja točno določene akutnosti ali sposobnosti ali razvijanja točno določenega dela telesa.

Zato morajo v fitnes da točno določene aktivnosti ali točno določen del telesa razvijejo na željeno raven. Njihove vadbe so različne, razlikuje se še marsikaj drugega. Splošni fitnes je bolj priljubljen. Gre za splošno razvijanje fizične kondicije ter telesa. Za dober fitnes je vsaj v začetku priporočljivo imeti dobrega učitelja. Pogosto se dogajajo napake, ko ljudje začnejo vaditi na lastno pest. Težava tega je na eni stani nepravilno izvajanje vaj, na drugi pa težava odvajanja od te nepravilne vadbe. Fitnes lahko prinese rezultate, če se vaditelj dovolj potrudi.

Več o tem