Celulit je pogosta nadloga večine žensk, saj naj bi ga imelo kar 80% vseh pripadnic ženskega spola. Gre za pomarančasto kožo, ki se pojavi na nekaterih predelih teles, a sama odprava celulita je precej zahtevna.

Najprej se moramo zavedati, da popolna odprava celulita ni mogoča. Tudi vitke ženske ga imajo, saj je celulit gensko pogojen in deden. Prav tako ne moremo vplivati na njegov nastanek, saj je posledica normalnega delovanja naših teles. Ko govorimo o odpravi celulita tako mislimo predvsem na tehnike, ki povečujejo čvrstost kože in njeno prekrvavitev, zaradi česar lahko celulit postane manj izrazit.

Na trgu obstaja mnogo izdelkov, ki naj bi zagotavljali odpravo celulita. Sem spadajo različne kreme in masažni pripomočki, ki pa pogosto ne izpolnijo naših pričakovanj. Najboljši način za odpravo celulita tako ostaja telesna vadba in fizična aktivnost, ki pospešuje razgradnjo maščobnih celic, ki tvorijo celulit. Za hitrejšo odpravo celulita je tudi priporočljivo piti veliko vode (2-3 litre na dan) in spremeniti prehranjevalne navade, tako da se bosta na vaših jedilnikih bolj pogosto pojavljala sadje in zelenjava. Pri odpravi celulita so zelo koristne tudi masaže, ki izboljšujejo cirkulacijo krvi v tistih predelih, kjer se celulit lahko pojavi, prav tako pa vam nudijo sprostitev in relaksacijo.