Oreščki so del naše prehrane že več tisoč let. Vsi oreščki so odličen vir rastlinskih beljakovin in energije. Čeprav vsebujejo maščobe je visok odstotek teh masti mono in poli nenasičenih, kateri pozitivno vplivajo na naše zdravje srca kot ostale nasičene maščobe. Vsebujejo tudi ogromno fitosterolov, ki pomagajo pri zmanjševanju ravni holesterola.

Lešnikovo maslo ima visoko hranljivo vrednost. Je čudovit dodatek za raznovrstne sladice, hrustljave solate, namaze, omake in podobno. Prav tako, kot drugi oreščki lešniki vsebujejo enkrat nenasičene in večkrat nenasičene maščobne kisline, ki pripomorejo k boljšem počutju. Lešniki so bogati z vitaminom E, antioksidanti, ki so potrebni za zaščito celične membrane in kože ter poskrbi za zdravo srce in ožilje. Lešnikovo maslo ima veliko B vitamina, ki pomaga spodbujati pravilen razvoj celic in poskrbi za dvig energije. Z rednim uživanjem lešnikovega masla zmanjšamo tveganje za pojav demence in bolezni srca in ožilja. Lešnik je tudi bogat vir kalija, kalcija in magnezija. Minerali zagotavljajo številne koristi za splošno zdravje in znižuje krvni pritisk. Hrustljavo lešnikovo maslo je narejeno iz 100% lešnikov in ne vsebuje dodane soli, sladkorja in palmonovega olja.

Arašidovo maslo je prava bomba beljakovin in sicer ima jih kar 25%. Arašidi so poznani tudi kot bogat vir vitalnih mineralov, vključno z magnezijem, ki je koristen za zdravje srca in kosti. Cink poskrbi za hormonsko ravnovesje, prebavo in imunski sistem; vsebnost jod in selen pa za pravilno delovanje ščitnice. V arašidih najemo tudi koristne aminokisline, ki poskrbijo za bistre možgane ter znižujejo krvni tlak. Arašidovo maslo je narejeno iz 100% arašidov in ne vsebujejo soli, sladkorja in palmonovega olja.