Deževnico lahko zbirate na veliko mogočih načinov, glavna prednost tega pa je, da je le ta brezplačna in rastlinam zelo koristna. Poleg zalivanja pa se deževnica uporablja še v gospodinjstvu in marsikje. Deževnico lahko uporabljamo praktično povsod, ni primerna le za pitje in kuhanje. Poraba vode za zalivanje vrta, pranje avta, perila, splakovanje stranišča in drugih podobnih zadev je ogromna. Z uporabo deževnice se lahko na eleganten način marsikateremu od teh stroškov izognemo. Po nekaterih izračunih lahko v gospodinjstvu nadomestimo tudi do 50% vode, ki jo uporabimo pri vsakodnevnih opravilih.

Seveda za take primere potrebujemo podzemne bazene in črpalke ter veliko dela. Najenostavneje je zbiranje padavin v cisterni za deževnico ali ibc sodih. Omenjeni sodi so izdelani iz zelo odporne plastike, primerni pa so tudi za živilske namene, poleg robustne plastike pa jih varuje tudi trdno zunanje železno ogrodje. Glede na namen porabe deževnice se odločimo tudi za primeren način zbiranja, zalivanje rastlin z deževnico pa je zanje še posebej koristno, saj je taka voda mehka in vsebuje kar nekaj hranilnih snovi, za razliko od tiste iz pipe pa ni klorirana.

V spletni trgovini Ponnod vam je na voljo veliko bazenov, sodov, ibc cistern in drugih posod za zbiranje deževnice ali zadrževanje drugih voda. V ponudbi imajo različne kapacitete bazenov za vodo, tako, da se za vsak okus nekaj najde. Če se odločate za nakup omenjenih izdelkov, vam svetujem ogled njihove spletne trgovine. Njihovi izdelki so opremljeni z zelo nazorno sliko in opisom predmeta, katerega si ogledujete. Poleg varčevanja z vodo pa z zbiranjem deževnice prispevate svoj delež tudi k ohranitvi okolja, to je še en razlog več za to odločitev.