Novejše hiše so že skoraj standardno opremljene tako, da imajo vzidana okna s komarniki, torej posebno zaščitno mrežo, ki komarjem ter vsem drugim insektom prepreči vstop v hišo. Lahko jih vgradite takrat, ko montirate okna, seveda pa se na okenske odprtine brez težav lahko namestijo tudi kadar koli kasneje, če to želite.
Obstaja nekaj standardnih dimenzij, ki so prilagojene najpogostejšim oblikam in velikostim okenskih odprtin, možno pa je tudi, da so komarniki izdelani po meri posebej za vas oziroma za vašo hišo, stanovanje ali vikend. Tisti, ki so jih vgradili v svoj dom, si dandanes sploh več ne morejo predstavljati, kako so lahko živeli in spali brez njih. Nenehno brenčanje komarjev, piki in druge neprijetnosti so namreč tisto, zaradi katerega marsikdo ne more mirno spati.

Nekatere ljudi skrbi, da se prostori zaradi komarnikov slabše zračijo, a to nikakor ne drži. V resnici so odprtine v mreži dovolj velike, da prepuščajo kroženje oziroma vdor svežega zraka v prostore, medtem ko pa so še vedno premajhne, da bi skoznje lahko pobegnili tudi najmanjši komarji ali mušice. V notranjosti svojega doma boste tako varni pred njimi, če se odločite za namestitev takšnih zaščitnih mrež. Montaža je zelo enostavna, kako hitra je, pa je odvisno predvsem od tega, koliko oken imate v vašem domu.

Vsekakor je najbolj priporočljivo, da so komarniki nameščeni na prav vsa okna, nikakor pa to ni nujno. Če nekaterih prostorov ne uporabljate pogosto oziroma v njih le redko odpirate okna, potem morda zaščitnih mrež proti komarjem, mrčesu in insektom na njih res ne potrebujete, tako pa lahko tudi privarčujete nekaj denarja. Sama cena komarnikov sicer ni visoka, poleg tega pa lahko za nakup večje količine dobite tudi kakšen popust, zato ne pozabite povprašati tudi o tem.

Zagotovo pa ne smete gledati samo na ceno, temveč morate ob nakupu razmišljati o tem, kako lepo in udobno bo, ko bodo enkrat komarniki nameščeni na vaša okna in boste imeli kar naenkrat mir pred vsemi nadležnimi insekti. Za to se gotovo splača investirati nekaj denarja, saj sta uživanje v lastnem domu brez kakršnih koli težav ter miren spanec zagotovo vredna nakupa zaščitnih mrež!