Spomladanski in poletni čas je namenjen tudi vrtnarskim opravilom. Morda ste lastnik hišnega vrtička ali pa je okoli vašega doma ogromen park. Ne glede na to, travo na površini bo treba primerno pokositi. Od načina košnje oziroma od uporabe kosilnice je zelo veliko odvisno, ali bo vaša travnata površina videti lepo ali manj lepo urejena.

Najpomembneje je torej, da si za košnjo izberete pravo vrsto kosilnice, ki bo tudi dovolj kakovostna. Na trgu so vam na voljo motorna, ročna, robotska in ne nazadnje tudi električna kosilnica. Nekateri uporabniki izberejo tudi motorno koso, vrtni traktor in še kaj drugega.

 

profesionalna-električna-kosilnica

 

Tiha in ekološka kosilnica

Električna kosilnica je v primerjavi z motorno šibkejša, a po drugi strani je veliko tišja in ekološka. Kosilnica na elektriko je izjemno dobrodošla za urejanje zelenice okoli hiše. Pri uporabi vas ne bo skrbelo,da bi vam zmanjkalo goriva. Vseeno pa boste morali imeti dostop do električne vtičnice in ne nazadnje še ustrezno dolg podaljšek.

Sodobno zasnovana električna kosilnica je zelo preprosta za uporabo. Košnja z njo vam bo udobna, saj je ergonomsko zasnovana. Na trgu vam je na voljo v številnih različicah. Izbirajte med uveljavljenimi proizvajalci, kot je na primer Husqvarna.

Močnejša kosilnica za različno veliko travo

Motorna kosilnica je najprimernejša za površine z različno dolžino trave. A še preden se lotite košnje s to vrsto kosilnice, boste morali nujno preveriti, ali vključuje dovolj goriva. Medtem ko je električna kosilnica izjemno tiha, pa je motorna nekoliko glasnejša, kar morda ne bo prijalo vašim sosedom. Električna kosilnica je morda tudi zato boljša izbira.

Najlaže vodljiva kosilnica

Ročna kosilnica je med vsemi vrstami kosilnic med najlaže vodljivimi. Njen pogon deluje na ročni potisk. Je tudi najbolj ekološka in med vsemi možnostmi cenovno najdostopnejša.

Motorna, ročna in električna kosilnica pa še zdaleč niso edine naprave, s katerimi lahko zelo učinkovite poskrbite za svoje travnate površine. Na voljo vam je tudi motorna kosa, ki vam zagotavlja izjemno preprosto košnjo na bolj razgibanih terenih. Še zlasti učinkovita je pri košenju robov in nekoliko težje dostopnih predelov oziroma površin.

Robotska kosilnica

Če je košnja za vas bolj kot ne muka, je najbolje, da si kupite kar robotsko kosilnico. Z njo boste imeli prav tako zelo urejeno zelenico. Medtem ko bo skorajda povsem sama opravljala delo na vrtu, se boste vi lahko bolj posvetili zabavi s svojimi najbližjimi.

Odlična izbira je prav tako lahko tudi vrtni traktor. Ta je idealen za največje zelenice. Po njem zato posegajo zlasti uporabniki oziroma lastniki večjih kmetijskih površin. Dobrodošli so tudi pri košnji javnih površin, skupnih zelenic, športno rekreativnih površin ter podobno.

 

profesionalna-robotska-kosilnica

 

Nakup vrtne kosilnice

Ne glede na to, ali bo v vašem domu pristala profesionalna električna kosilnica ali katera koli druga vrsta kosilnice ali morda celo vrtni traktor, pa pred nakupom ne pozabite preveriti prav vseh najpomembnejših karakteristik naprave. Še zlasti pomembna je moč. Sicer pa, na primer, sodobna električna kosilnica ni samo odlično ergonomsko zasnovana, temveč se ponaša z zelo veliko močjo.

Najbolje, da se z napravo pred nakupom tudi rokujete. Prodajalci v specializiranih trgovini vam bodo zagotovo dovolili, da kosilnico primete v roke in jo morda zapeljete tudi med policami. Ne nazadnje ne pozabite poskrbeti še za to, da bo na izbrani kosilnici napisano ime priznanega proizvajalca oziroma blagovne znamke.