Sesalec je gospodinjski pripomoček, ki naš dom spremlja že vrsto let in brez katerega si marsikdo težko predstavlja življenje. Navsezadnje je prav sesalec tisti, ki poskrbi za čist in urejen dom. Kljub temu, da je izbira danes na tem področju precej večja, kot je bila le-ta nekaj deset let nazaj, so danes v večini gospodinjstev še vedno najbolj priljubljeni klasični suhi sesalniki z vrečko, katere lahko danes dobimo tudi z dodatno hepa filtracijo. Hepa filter je zmogljiv zračni filter, ki služi za mikroprašne delce, kar je še posebej priporočljivo za uporabo v domu alergikov.
Ker imajo klasični suhi sesalniki precej pomankljivosti, so kmalu postali priljubljeni tudi vodni sesalci, katerih glavna prednost je ta, da jim ni potrebno menjati vrečk ter, da imajo v sebi vodni filter, ki poskrbi, da se umazanija in prah ne vračata nazaj v prostor, kot se to rado zgodi pri klasičnih suhih sesalnikih. Vodnemu sesalniku moramo po vsaki uporabi zamenjati vodo, lahko mu dodamo tudi različne dišave, ki so nam na voljo za vodno sesanje. Če potrebujete sesalnik za čiščenje tesktilnih površin, potem vsekakor razmislite o nakupu globinskega sesalca, ki prav tako slovijo po zelo učinkovitem filtracijskem sistemu, ki iz prostora odstranjuje pršice, alergene in druge drobne snovi.
Med novejšimi in priljubljenimi je danes tudi robotski sesalec, ki opravi večino dela, namesto vas ter deluje praktično na vseh talnih oblogah. Vse kar potrebujete je, da ga vklopite in robotski sealec bo sam zaznal velikost prostora ter si naredil načrt čiščenja. Zaradi vgrajenih senzorjev se vam tako ni potrebno bati, da bi vam le-ta padel po stopnicah, ali bi ga ustavila ovira. Nastavite si lahko tudi točno določeno časovno obdobje, v katerem želite, da vam robotski sesalnik posesa dom.