Kadar kupujemo pvc okna, je pomembno, da naredimo nekaj raziskav, ki bodo odgovorila na pomembna vprašanja o okolju, v katerim bodo nameščena in uporabljena. Takšne analize, ki nam jih pomagajo narediti običajno zaposleni v podjetju, kjer pvc okna naročamo, bodo prikazale analizo stroškov in koristi, ki jih bomo imeli od tega naročila. Najprej začnemo z analizo vremenskih razmer. V primeru, da se naše stanovanje nahaja v tistih legah, ki imajo hude zime, potem je izolacija, ki jo morajo pvc okna zagotoviti, izjemnega pomena. Tisto, na kar moramo paziti je potemtakem toplotni most. Sam material niti ni tako pomemben, kar se tega tiče, večjo vlogo igrajo tesnila in njihova pogostost v konstrukciji. Več kot je tesnil in bolj kot so kvalitetna,  večja je izolacija, ki jo pvc okna zagotavljajo.

 

Življenje v ekstremnih pogojih vedno prinaša nekoliko višje stroške. Tudi če je lega stanovanja takšna, da je poleti izjemno vroče, moramo imeti v mislih kakovost izolacije. Če je torej pozimi potrebno ohraniti v stanovanju toploto, pa je poleti ravno obratno, izolacija mora poskrbeti, da se v notranjosti ohrani hlad.

 

Tako oba vidika zagotavljata minimizacijo porabe energentov. Res, da kakovostna pvc okna, ki zagotavljajo visoko izolativnost, stanejo nekolik več, vendar takšne analize stroškov, privedejo v prikaz prednosti, ki jih pridobimo. Energenti, ki jih porabljamo za segrevanje pozimi in ohlajanje poleti, so iz leta v leto dražji, s tem pa na dolgi rok, ko si zagotavljamo visoko energetsko učinkovitost, privarčujemo. Pvc okna so odličen kompromis med ceno in kakovostjo, saj zasledujejo prav tisto zlato sredino, ki si jo želi vsak kupec.