Prenova oken je velikokrat zelo potrebna, če živimo v stanovanju, ki ni več toplotno ozolirano tudi na račun naših oken, katera ne tesnijo več. Vendar ni funkcija oken le dobra tesnitev. Okna nas morajo obvarovati tudi pred zunanjim hrupom. Okna nas sčitijo tudi pred vremenskimi vplivi. Pomembno je ali naše stanovanje, oziroma ali so naša okna obrnjena na severno stran. Ali živimo na področju , kjer je zelo vetrovno. Zaradi vremenskih vplivov in, če imamo slabo izolirana okna, so lahko tudi izjemno visoki stroški ogrevanja. Velikokrat se strošek, ki ga namenimo za popravilo ali za zamenjavo oken, kaj hitro povrne. Ni samo zima tista, ki nam povzroči velike stroške. Če so naša okna zelo slabo izolirana imamo velikokrat stroške tudi poleti, ko moramo naše stanovanje zaradi prevelikih temperatur tudi hladiti.
Zato je prenova oken izjemno pomembna in potrebna, če nam naša okna ne nudijo vsega kar bi nam okna morala. To je zelo pametna investiscija in ni potrebno veliko let, da se nam ta investicija kaj hitro vrne.

Prenova oken je pametna investicija za prihranke in tudi za udobje, ki nam kvalitetna pvc okna nudijo. Okna nam omogočijo zelo prijetno bivanje. Obvarujejo nas pred zunanjimi vplivi, pred velikimi stroški in še estetsko so zelo pomemben element našega stanovanja.
Ko smo se že odločili za prenovo oken, je pomembno priti do pravega proizvajalca, do pravih mojstrov, če želimo okna prenoviti. Potrebni so izjemno kvalitettni izvajalci oziroma mojstri za prenovo oken. Prenova oken je veliko bolj zahtevno delo kot izdelava in montaža novih oken v novih stanovanjih.

Če želimo priti do najboljšimh mojstrov, ki nam bodo prenovili naša okna, ker ne opravljajo več prave funkcije, se moramo obrniti na ta prave mojstre. Ni jih težko dobiti ker imamo veliko ponudbe. Velika izbira ta pravih mojstrov je tudi na različnih internetnih straneh. Dobiti moramo le ta prave reference.