Arhitekt je pogosto v očeh splošne javnosti oseba, ki predvsem, sicer v zgrešenem gledanju večine, pomeni strošek, ki ga najlažje »prenesemo« na lastno kreativnost in iznajdljivost. Ter tudi lasten okus. otroska-sobicaA kljub temu prepričanju, velja omeniti, da strokoven nasvet arhitekta, ne pomeni zgolj mnenja drugega, ki želi v naše domovanje vcepiti svoj okus in stil, ampak nam lahko s svojimi izkušnjami bistveno pripomore tako pri funkcionalni izrabi prostora, kot tudi pri praktičnosti in smiselnosti notranje opreme in pohištva.

Izbira arhitekta za opremo otroške sobe

Na ta način lahko pomembno vpliva na naš stroškovnik, čeprav ozkogledajoč, ponavadi v njem vidimo le dodaten, pogosto tudi nepotreben strošek in izgubo časa. Vendar, izkušnje, znanje in nasvet v teh primerih zagotovo sodijo na stran arhitektov. Številni nasveti in dobre prakse, ki so jih ljudje v tej branžni že »dali skozi« in, ki so se pravzaprav soočili s številnimi izzivi, na katere sami praviloma niti ne pomislimo. Zato je vredno pobrskati po internetu, si vzeti nekoliko več časa in preveriti ponudbo arhitektov. Morda bomo celo presenečeni, saj jih ni malo proizvodnih hiš in opremljevalcev, ki storitve in nasvete arhitektov vključujejo kot dodatno ponudbo pri prodaji svojih produktov in storitev.

Kaj nam lahko svetuje arhitekt v primeru opremljanja otroških sob?

Pri svetovanju arhitekta predvsem za opremo otroških sob bodimo pozorni, da dobimo predvsem v prvi vrsti funkcionalno razporeditev pohištva glede na prostor same otroške sobe in glede na število uporabnikov, ki bo otroško sobo tudi uporabljalo. Zraven tega bo arhitekt tudi najbolj svetoval v kolikor je treba upoštevati kakšne varnostne zahteve npr. v primeru opremljanja otroške sobe s pogradi, ali pa v primeru opremljanja otorške sobe z več garderobnimi omarami in predelnimi stenami.

Vsekakor pa je pomembna vloga arhitekta pri opremljanju otroških sob tudi v izboru barv in materialov, ki si jih želimo starši in pa tudi sami otroci, ki bodo otroško sobo dejansko tudi uporabljali.