Pralni stroj predstavlja enega izmed pomembnejših gospodinjskih pripomočkov v vsakem gospodinjstvu. Ker slednjega kupujemo za dalj časa, je priporočljivo, da nam cene ne predstavljajo večje ovire, saj se za nakup pralnega stroja splača dati nekaj več denarja.

Preden se odločite za pralni stroj torej razmislite o tem, koliko denarja ste pripravljeni dati zanj in v okviru tega proračuna izberite med nekaterimi različnimi modeli, ki so vam na voljo.

Če se sprašujete katero znamko pralnega stroja izbrati, so danes vedno bolj priljubljeni Gorenje pralni stroji, ki so ne dolgo nazaj uvedli tudi svojo novo linijo Premium Touch. Ti Gorenjevi pralni stroji so eni izmed prvih z zaslonom na dotik, kar bo verjetno tudi med drugimi proizvajalci kmalu postal trend. Tudi Candy pralni stroji postajajo vedno bolj priljubljen nakup številnih uporabnikov, saj so znani predvsem po svoji kvaliteti ter dostopni ceni. Po slednjih lastnostih so znani tudi Bosch pralni stroji, ki  postajajo tudi med bolj priljubljenimi produkti.

Razmislite o tem, kako pogosto in kakšne količine perila perete, saj lahko izbirate med pralnimi stroji, ki premorejo različne kapacitete bobna. V povprečju se le-te vrtijo nekje med 6-10 kg.

Pralni stroji z zgornjim nalaganjem imajo v večini nekoliko manjše kapacitete, vendar so zaradi tega primerni predvsem za gospodinjstva, ki se soočajo z pomankanjem prostora. Medtem, ko imajo tisti z sprednjim nalaganjem v večini nekoliko večji boben, vendar  naj bi bili hkrati tudi energijsko nekoliko manj porabni, kar je precej pomembna lastnost pri nakupu pralnega stroja. Ne pozabite tudi preveriti števila vrtljajev, saj je od njih odvisna predvsem suhost perila.

Pralni stroji srednjega cenovnega razreda premorejo tako nekje med 800 in 1200 vrtljajev na minuto. Če razmišljate o pomembnih dodatnih lastnostih, je vredno kupiti pralni stroj, ki ima AQUA STOP sistem, ki varuje pred izlitjem vode, s čimer boste zaščitili svoj dom.