Če ste se odločili, da boste zgradili objekt, recimo hišo za bivanje, boste šli skozi določen postopek. Prvi korak pa bo pridobitev gradbenega dovoljenja. Pridobitev gradbenega dovoljenja poteka v več korakih, na kratko pa jih bom opisal v tem članku. Tipski projekti hiš lahko vaše probleme rešijo precej hitro. Ponujajo jih različni ponudniki, eno izmed takih podjetij pa je podjetje Arhi-3k.

Nudijo vam različne pakete storitev, ki vam bodo v veliko pomoč pri gradnji hiše. Paket legalizacija objeka vam nudi pridobitev gradbenega dovoljenja z namenom legalizacije objekta ali črne gradnje. Legalizacija objekta na tak način se lahko izvaja samo za določen del objekta ali pa celoten objekt. Paket tipski načrt je namenjen pridobitvi gradbenega dovoljenja, prednost tipskega načrta pa je ta, da je izdelan v zelo kratkem času in sicer v predvidenih 10 dneh, na spletni strani MojProjekt.si si lahko ogledate nekaj različnih tipskih načrtov, ti vam bodo v veliko pomoč pri odločitvi. Poleg omenjenih ponudb pa nudijo tudi nove načrte za hišo in sicer tri različne pakete za že obstoječe gradnje, novogradnje ter paket načrtov premium.

Paketi projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja so lahko izdelani že v 10 dneh, podjetje Arhi-3k pa namesto vas pridobi vsa potrebna soglasja. Cene paketov za pridobitev projektne dokumentacije se gibljejo od približno 1500 pa do 4000€, cene pa se med seboj razlikujejo tudi po načinu plačila ali drugih ugodnostih, za več informacij vam svetujem, da se na ponudnika obrnete prek spletne strani ali telefonske številke ter tako pričnete vašo gradnjo čimprej.