Iz lesa lahko izdelamo raznovrstne objekte, tudi večje hiše. Pravzaprav so lahko takšni objekti kar v celoti izdelani iz lesa, kar je recimo značilno za lesene brunarice, še pogosteje pa je les le en izmed materialov, ki so v uporabi pri gradnji raznovrstnih objektov. A včasih ta material še bolj izstopa pri kakšnih enostavnejših objektih, kjer ima vsak element naravnost kritično vlogo. Tako so lesene konstrukcije zelo pomembne in ne dopuščajo kakšnih kompromisov.

Na srečo imamo pri enostavnejših objektih tudi nekaj več svobode pri oblikovanju in izdelavi teh elementov, če smo seveda dovolj prilagodljivi s svojimi željami in pričakovanji. Veliko je odvisno od tega, za kakšne objekte gre in za kaj jih bomo uporabljali. A prilagodljive lesene konstrukcije običajno ponujajo zelo posrečene rešitve, s katerimi bomo v vsakem primeru zadovoljni.

Enostavne lesene konstrukcije

Za kakšne objekte uporabljamo lesene konstrukcije?

Najbolj značilni so enostavni objekti, pri katerih prav les sestavlja večino strukture. To so recimo leseni nadstreški, ki so izredno popularni ravno zaradi posebnih odlik lesa. Podobno velja za lesene konstrukcije pri garažah in sorodnih enostavnih objektih. Prav tako se les pogosto uporablja pri gradnji teras, paviljonov in podobnih struktur na prostem.

V vseh teh primerih imajo lesene konstrukcije kritično vlogo in močno odločajo o tem, kako uporaben bo objekt v praksi. To pomeni, da potrebujemo kakovosten les in zanesljivo izdelavo konstrukcije, oboje dobimo pri izkušenih tesarjih.

Lesene konstrukcije pri tesarjih

Običajno za lesene konstrukcije uporabljamo kakovosten lepljen les, ki ga dobavljajo izkušeni tesarji s široko ponudbo. Na istem mestu pa morda dobimo tudi zanimivo ponudbo za izdelavo konstrukcij ali kar celotnih objektov. Ti mojstri se pogosto ukvarjajo z izdelavo nadstreškov, teras in podobnih struktur, to ponudbo se splača izkoristiti, če se lotevamo kakšnega takšnega projekta, saj lahko pričakujemo ugodne cene in predvsem brezhibno izvedbo brez kakšnih zapletov.