Pisarniško pohištvo je ključnega pomena, da se delavec v svojem delovnem okolju dobro počuti in da bo zato čim bolj produktiven. Prepričan sem, da si tudi vi želite, da bi bili vaši zaposleni zadovoljni na delovnem mestu in da bi v službo radi prihajali ter bili tako kar najbolj produktivni. Takšna je zagotovo tudi vaša želja, vendar imate problem, ki ga sami ne znate rešiti. Katero pisarniško pohištvo je najboljše? Najbolj primerno pisarniško pohištvo je tisto, ki je ergonomično oblikovano.

Beseda ergonomija izhaja iz grških besed ergon, ki pomeni delo in nomos, kar pomeni zakon oz. načelo. Ergonomija sicer govori o organizacijskem oz. tehničnem prilagajanju dela delavčevim zmogljivostim. Pravilno pisarniško pohištvo je najpomembnejše za pravilno počutje delavca in da je njegovo telo oz. deli telesa kar najmanj obremenjeni. Npr., če imate težave s hrbtenico ali jih imajo vaši zaposleni, ne najprej pomisliti na spremembo delovnega mesta, temveč najprej poizkusite zamenjati pisarniško pohištvo, predvsem je tu mišljen stol, ki je ključnega pomena. Vsekakor je zelo pomembna tudi miza, saj mora biti ta tudi pravilno visoka in prilagojena posameznemu delavcu ter njegovim telesnim lastnostim. Zato je najboljše pisarniško pohištvo, tisto pohištvo, ki se ga da prilagajati vsaj po višini.

Znanje ergonomije je potrebno za pravilno ustvarjanje duševnega in telesnega ravnotežja med človekom in njegovim delovnim oz. bivalnim okoljem. Zato je ergonomsko oblikovano pisarniško pohištvo v današnjem hitrem tempu življenja nujno potrebno za pravilno in prijetno oblikovano delovno okolje, v katerem bo vsak rad delal.