Pri postavljanju vodovodne inštalacije je potrebno biti pozoren na nekatere stvari. Paziti je potrebno, da bo sistem zanesljivo deloval, paziti je potrebno, da bodo morebitni posegi in popravila enostavnejša in paziti je potrebno tudi na širjenje zvoka po ceveh zaradi uporabe sanitarnih elementov oziroma celotne vodovodne inštalacije.

Kaj moramo upoštevati pri vodovodni inštalaciji?

Med spoji morajo biti krajše razdalje. Tako bo vodovodni sistem zanesljivejše deloval. Potrebno je združevati sanitarne objekte. To združevanje tudi preprečuje širjenje zvokov po objektu. Ustrezno je potrebno dimenzionirati vodovodno inštalacijo in biti mora čimmanj sprememb smeri. Vse cevi morajo biti pritrjene na masivne zidove, da ne pride do nepotrebne vibracije. Prenos vibracij preprečuje tudi elastični vmesni del, ki ga pritrdimo na vodovodno cev. Za vodovodne inštalacije je pomembno tudi to, da so cevi izolirane z lahkimi in elastičnimi izolacijskimi materiali.

Še več o temu tukaj.

Kakšni naj bodo materiali vodovodnih cevi? Priporočljivo je uporabljati cevi iz umetnih mas. Veliko časa nazaj so uporabljali vroče cinkane železne cevi. Prednost cevi iz umetnih mas je v dolgi življenski dobi. Umetne mase niso podvržene koroziji, lahko prenašajo temperaturo do 95 stopinj, krajši čas tudi do 110 stopinj.Cevi iz umetnih mas veliko slabše prenašajo šume, kar je velikokrat lahko zelo moteče. Pomembno za vodovodne inštalacije je tudi to, da se na stenah cevi ne nabirajo usedline in tako prerprečimo, da bi se cevi zamašile in jih tako ni potrebno pogosto čistiti in sanirati.

Strokovnjakov, ki se ukvarja z montažo in popravilom vodovodne inštalacije je veliko. Poiščemo jih lahko s pomočjo njihovih spletnih strani. Na spletni strani lahko preberemo kaj vse nam nudijo in lahko se pozanimamo tudi o njihovih referencah. Zato lahko pokličemo njihove stranke in se pozanimamo, kako so zadovoljni z njihovimi storitvami. Lahko nas tudi opozorijo na njihove morebitne napake, če so se pojavile. Spletne strani nam v današnjem času nudijo veliko pomembnih informacij.