Pravijo, da je kuhinja za marsikoga srce doma, saj se v njej vedno nekaj dogaja. In ker je to prostor, v katerem se radi vrtijo vsi člani gospodinjstva, se v njem nabere tudi precej »krame«. Za to pa rabimo odlagalne površine, ki naj bi jih predvidel že izris kuhinje.

Ko vam v prodajalni pripravljajo izris kuhinje, zato nikar ne pozabite na omarice in police, ki niso namenjene zgolj posodi in živilom. V kuhinji boste imeli verjetno tudi kuharske knjige, radio, polnili boste mobilne telefone, nekam boste želeli postaviti lonček, v katerem raste bazilika, na polico boste odlagali pošto in račune … Vse to je seveda najbolje postaviti na police, kajti sicer bo v kuhinji strašen nered – in tega izris kuhinje običajno ne upošteva, saj vam prodajalci na njem običajno zgolj zložijo omarice in gospodinjske aparate.

Najbolje je, da vam prodajalec torej pripravi izris kuhinje, nato pa si vzamete nekaj časa in premislite o tem, kaj vse se bo dejansko znašlo v vaši kuhinji. Zaprite oči in si predstavljajte, kako kuhate … Ugotovili boste, da bo v vaši kuhinji še to in ono, česar nimate kam pospraviti! Tedaj se seveda odpravite nazaj v prodajalno, kje bodo v vaš izris kuhinje vstavili še dodatne elemente – večina proizvajalcev kuhinj ima v svoji ponudbi tudi manjše poličke, in te pridejo še kako prav.