Izbira izolacije z argumenti

Sloj, ki zagotavlja ugodje in energijsko varčnost objekta se imenuje izolacija. Današnji izolativni materiali niso zgolj toplotne izolacije, saj združujejo celo vrsto tehnično fizikalnih in praktičnih lastnosti. Zelo enostavno jih je vgraditi, so trajni in dimenzijsko obstojni…, in seveda ekonomsko sprejemljivi. Vse našteto velja za stekleno volno Knauf Insulation, ki je proizvedena po postopku Ecose® Technolgy. To je nova generacija mineralnih izolacij, ki je bolj sprejemljiva za okolje in bivanje, saj izboljšuje kakovost zraka v katerih je vgrajena, ter material ne vsebuje več fenol formaldehidnih veziv, saj so jih zamenjala veziva na bio osnovi. Material je z novo tehnologijo vezivnih sredstev postal prijeten za rokovanje, saj ne srbi in ne draži kože in je zaradi tega tudi vgrajevanje bolj prijetno. Z uporabnikovega vidika pa veliko vrednost prinaša certifikat Indoor Air Comfort, ki potrjuje, da njegova vgradnja izboljšuje kakovost zraka v prostoru. Ogljete si slikovni material izolacije podstrešja.

Z novo tehnologijo tudi prispevamo k zmanjšanju porabe energije in dosegamo najvišje standarde sprejemljivosti za okolje.

STE VEDELI!

Steklena volna nove generacije, proizvedena po postopku ECOSE Technology, je prejela Indoor Air Quality certifikat, ki dokazuje, da vgradnja Knauf Insulation volne nove generacije izboljša kakovost zraka v notranjih prostorih, saj namesto fenol formaldehidnih veziv vsebuje veziva na bio osnovi.

Na voljo je veliko različnih tipov izolacije, najpogosteje pa se uporabljajo Knauf Insulation Unifit 032, 035 in 039.  Na streho jih vgrajujemo v debelinah od 20cm navzgor. Naj še omenimo, da iz naše ponudbe lahko izberete tudi sekundarno kritino ter parno zaporo/oviro Knauf Insulation LDS.

Za izolacijo špirovcev se uporablja izolacijske filce Knauf Insulation Unifit 032, Unifit 035 ali Unifit 039. Gre za prožen in kompakten izolacijski material z nizko toplotno prevodnostjo. Pri vgradnji med špirovce jih ni treba dodatno fiksirati, saj so samonosni in označeni s črticami za enostavnejše delo pri rezanju.

Kjer samonosnosti ne potrebujemo in imamo dovolj prostora (med škarniki, pod špirovci) lahko vgradimo klasičen filc Knauf Insulation Classic 040. Gre za osnovno izolacijo iz steklene volne. Odlikuje se po visoko komprimiranem pakiranju in cenovni ugodnosti. V vednost pa si moramo vzeti, da je za enak efekt potrebna večja debelina kot pri Unifit filcih.

NAJPOMEMBNEJŠI JE VPLIV NA ZDRAVJE

ter tehnične karakteristike! To je bil odgovor dolgoletnega izvajalca suhomontažerskih del na vprašanje, kaj je pri izolacijskih materialih najpomembnejše za investitorje. Tu se gre za notranje bivalne prostore, saj ni vseeno kakšno mikroklimo smo si ustvarili in kakšen zrak vdihavamo.

Nova steklena volna Knauf Insulation, je proizvedena po Ecose Technology postopku, to pomeni, da izolacija ne vsebuje več fenol formaldehidnih veziv in je zato prijaznejša uporabnikom, saj izboljšuje kakovost zraka v prostoru. Seveda pa je tudi bolj prijazna za rokovanje med postopkom vgradnje. Ravno zaradi teh lastnosti je material dobro sprejet tako pri investitorjih kot tudi pri izvajalcih.

Pomembno za izvajalce

»Že ob prvem stiku z izolacijo je bil zelo prijeten občutek in tudi neprijetnega vonja ni bilo. Ko smo vgradili izolacijo je bilo manj ostankov in vlaken. Ni bilo zaznati neprijetnega srbenja in draženja kože. Vedno več je strank ki jim ni vseeno kakšne materiale bodo imeli vgrajene v hiši in kako so proizvedeni. « so besede izvajalcev, ki jim je novi material vse bolj všeč zaradi lastnosti kot so: ne draži kože, ne srbi, brez vonja, prijeten za rokovanje in se z lahkoto reže.

Pomembno za graditelje

Če izvajalci cenijo navedene lastnosti, pa dodatno vrednost materiala prinaša lastnost, ki je najpomembnejša uporabnikom prostorov, kjer je material vgrajen. To dejstvo je material dobil zaradi novega veziva na naravni osnovi in sicer gre za certificirano lastnost materiala, saj izboljšuje kakovost zraka v prostorih kjer je vgrajen. Vprašali smo ljudi, kaj jih je prepričalo in dobili naslednji odgovor: »Po izčrpni in odlični predstavitvi izolacijskih materialov Knauf Insulation, izdelanih na podlagi Ecose Technology odločitev ni bila težka, saj smo takoj vedeli da je to prava izolacija za našo hišo in našo vizijo zdravega in naravnega bivalnega okolja«.

Pomembno za vse

»Učinki izolacije so bili zaznavni nemudoma. Ko je zunaj vroče je v hiši prijetno hladno, pozimi pa toplo in spomladi se tudi vidi velik prihranek kurilnega olja ali drugega energenta. Poraba se zelo zmanjša«. Mikroklima in počutje v objektu je zaradi materiala zelo ugodno. Če pa izberemo prave izolacijske izdelke pa se nam tudi finančni vložek hitro in pozitivno vrača. Seveda pa boste tudi bivali z dobrim občutkom, če boste izbrali izolacijski material Knauf Insulation (ECOSE Technology), saj ste dodali svoj prispevek k varovanju okolja.

Tu si lahko ogledate materiale za izolacijo strehe.