Ker je poletje že tu, bo debata v današnjem članku tekla o žarih. Poznamo različne vrste žarov, kot je električni žar, plinski žar, žar na oglje in drugi tipi žarov.

Žari so izredno priljubljen način priprave hrane. Že sama priprava hrane na tak način je privlačna, zakurimo ogenj, pripravimo meso in hrano, vmes spijemo kako pivo in se nato mastimo z izredno okusno hrano. Seveda sem izraz mastimo uporabil samo zato, da bi povzel vzdušje, saj je hrana z žara zares okusna, a je obenem tudi zelo zdrava. Na žarih običajno ne pečemo v maščobi, zato je taka hrana še posebej zdrava. Na žaru lahko pečete tako zelenjavo in meso. Taka zelenjava pa je primerna tudi za tiste, ki jim zelenjava ni posebej pri srcu, saj žar doda vsej hrani poseben okus.

Večina ljudi peče hrano na plinskem žaru ali pa žaru na oglje, precej priročni pa so tudi električni žari. Za spremembo od drugih žarov so električni žari edini, na katerih lahko pečemo tudi v notranjih prostorih. Žara na oglje v notranjih prostorih ne moremo zakuriti zaradi dima, plinskega žara pa seveda zaradi plina. Električni žar pa lahko postavimo na električno kuhalno ploščo, priklopimo kuhinjsko napo in tako spečemo hrano, brez, da bi celotno stanovanje dišalo po hrani.

Cene žarov so precej različne, zato je najbolje, da si ogledate ponudbo v kateri izmed spletnih trgovin, cene se začno že pod 100€, odvisno od vaših zahtev pa lahko segajo tudi do 1000€ in več.