Nekateri ste mogoče že slišali za superživila, drugi mogoče še ne. Kot že samo ime pove, so to živila, ki so super. Tako kot nekomu rečemo, da je super, so tudi ta živila takšna z nekim razlogom. Tovrstna živila, zaradi svojih posebnostih, delimo še na zelena superživila, kjer bomo v nadaljevanju na kratko predstavili eno izmed njih – Spirulino.

Da je nekdo ali nekaj super, mora le-ta izpolnjevati nekaj oz. kar precej veliko pogojev, drugače ne more biti tako zelo zelo super, kajne? Tako mora poleg raznih vitaminov, mineralov in encimov, ki jih pridobimo tudi že z »normalnimi« živili, vsebovati tudi še druge, prav tako pomembne in koristne lastnosti, kot so antioksidanti, bistvene maščobne kisline in aminokisline ter proteini, ki so sicer bistveni za naše telo, vendar pa ji ne pridobimo kar v vseh živilih. Poleg že naštetih snovi, ta superživila vsebujejo še mnogo drugih prednosti. V glavnem pa ta živila odlično pripomorejo k ohranjanju vitalnosti, izboljšanju imunskega sistema ter zdravja in počutja na sploh.

Med superživili najdemo tudi kar nekaj zelenih živil, med katerimi so najbolj popularne alge. Le-te zaradi svoje zelene barve vsebujejo veliko klorofila, kar je prednost za slabokrvne, saj je klorofil po sestavi zelo podoben naši krvi. Med algami pa je dobro omeniti Spirulino, za katero velja, da vsebuje daleč največ beljakovin od vseh živil. Tako je to živilo res super za vse tiste, katerim primanjkuje beljakovin, še posebej pa torej tistim,  ki ne jedo mesa. Prav tako pa pomaga tudi uravnavati sladkor v krvi. Najboljše pa je to, da se da to živilo, kakor tudi nekatera druga super živila, kupiti tudi v Sloveniji. Ena izmed bolj poznanih spletnih trgovin je trgovina Biotopic.si