Za prevajanje angleščine lahko danes najdemo veliko podjetij, pri katerih je tovrstne prevode možno naročiti, tako da ima naročnik načeloma izbire skoraj da toliko, kot mu srce poželi. Izbire glede cen je tudi veliko, kar pa se tiče časovne ponudbe za isto besedilo, pa je možno dobiti tudi zelo različne ponudbe. Pri kakšnih podjetjih je sicer možno dobiti prosti termin za prevajanje angleščine šele čez nekaj dni, medtem ko je drugje možno dobiti prosti termin takoj. Ampak to so večinoma bolj izjeme kot pravila. Obstajajo pa tudi kakšni prevajalci, ki se glede hitrosti prevodov ne ozirajo na čisto nič drugega, kot le na uradno dnevno normo, ki velja tako za prevajanje angleščine kot tudi za vse ostale jezike.

Prevajanje angleščine v slovenščino.

Uradne dnevne norme za prevajanje angleščine predvidevajo relativno majhen obseg

Glede na to, da je ponudnikov za prevajanje angleščine res zelo veliko, pa mora čisto vsak ponudnik poskrbeti za to, da se čim bolj približa željam naročnika, če želi sploh imeti naročila. Zato se je za kakšna hitra naročila prevajanja veliko bolje izogniti prevajalcem, ki cene in roke postavljajo glede na priporočila društva prevajalcev, ki naj bi veljala kot uradna usmeritev in osnova.

Vendar pa je 7 avtorskih strani na dan, kolikor je tudi norma, za prevajanje angleščine velikokrat premalo, saj so potrebni velikokrat kakšni hitri prevodi, pri katerih so zahteve tudi za 10 avtorskih strani ali pa še kakšno več. To je sicer občasno izvedljivo, vendar pa res občasno, saj je to res kar zajetna količina. Včasih se celo zgodi, da je potrebno urediti še hitrejše in količinsko zahtevnejše besedilo, kar pomeni, da oseba, ki za prevajanje angleščine upošteva norme, nikakor takšnega naročila ne bo sprejela, kar ni prav, še posebej ne, če prevajalec oceni, da bi bilo možno prevajanje angleščine urediti v danem roku.

Kar pa se tiče priporočljivih cen za prevajanje angleščine na avtorsko stran, pa je cena tudi tako zelo visoka, da je vprašanje, če obstaja kakšno podjetje ali pa posameznik, ki bi bil pripravljen plačati tako visoko ceno.