Timberland čevlji so čevlji, ki jih že 40 let izdeluje podjetje Timberland. Namenjeni so predvsem vsakodnevnim pustolovščinam ter prostemu času. Že daljnega leta 1973 so predstavili prvi usnjen nepremočljiv škorenj, ki je postavil povsem nove standarde v izdelavi obutve. Prav vsak čevelj je izdelan z mislijo na bolj čisto okolje. Še posebej znani so rumeni piščančki, v katerih je zabava brez dvoma zagotovljena!

Res je, da pri nas blagovna znamka Timberland (še) ni tako priznano in zvezdniško ime kot drugod po svetu. A zavedati se moramo, da so Timberland čevlji klasika, ki nikoli ne umre. Že omenjene piščančke pozna tako staro kot mlado in mirno lahko napišemo naslednje: tako kot mala črna oblekica sodi v garderobo vsake ženske, tako so tudi rumeni piščančki obvezen del modne obutve vsakogar izmed nas.

Timberland čevlji za moške, ženske in otroke

Kot že omenjeno, sega zgodovina Timberland čevljev že v prejšnje stoletje. Sprva v podjetju sploh niso želeli izdelovati čevljev, ki bi postali modni trend. Timberland čevlji naj bi bili predvsem udobni, kakovostni, robustni ter nepremočljivi. A vendar so čevlji, ki so izdelani iz nabuk usnja z gumijastim podplatom, takoj postali pravi modni hit.

Timberland čevlji so sestavljeni tako, da imajo v predelu gležnja posebej obdelano usnje, ki je dvojno oblazinjeno s peno. Čevelj je oblikovan iz kakovostnega polnozrnatega nubuk usnja, ki je sešito skupaj s posebnimi zatesnjenimi šivi. Prepričani ste lahko, da čevljem voda ne bo prišla do živega! Po sredini imajo timberland čevlji še štiri vrste šivov iz najlona, s tem se zmanjša vpliv uporabe na usnje, ohranja oblika čevlja ter preprečuje razvoj plesni. Spodnji del čevljev je polno oblikovan in brez šivov, zato čevelj zagotavlja visoko udobje pri nošenju.

Za konec naj omenimo še to, da se notranji del podplata ponaša s tehnologijo Anti Fatique Technology, ki stopalu zagotavlja vso potrebno podporo, obenem pa absorbira pritisk pri hoji. Tu je še gumijast podplat, ki je oblikovan tako, da lepo dopolnjuje rumeno usnje. Podplat je brizgan in vezan na zgornji del čevlja. Ne oklevajte ter preverite ponudbo na strani www.tomassport2.si.