Celo večnost sem pregledovala oglase in iskala primerno stanovanje. Kako da ni nikjer nobenega primernega oglasa zame? Uporabljala sem različne iskalnike, Google in iskanje besed stanovanja Maribor, kot tudi vse druge metode. Prvi mesec sem bila še potrpežljiva. Ni se mi zdelo, da delam kaj narobe, temveč le, da dobrih ponudb enostavno ni. Nekatera stanovanja v oglasih so bila namreč v grozljivem stanju. Nekatera niso imela urejenega lastništva, kar je sploh osnovni predpogoj. Lastništvo v ZK mora biti urejeno in pika. Po nekaj mesecih takšnega neuspešnega in brezplodnega iskanja sem se začela spraševati, ali morda iščem na napačen način?

Kako se kupuje stanovanje?

Velika večina ljudi kupuje nepremičnino le enkrat v življenju. Zato s tem nima nobenih izkušenj. Iskanja stanovanja se zato loti enako kot nakupa česar koli drugega. Če bi kupovala poletno oblekico, bi v Google vpisala poletna oblekica, ker pa sem kupovala stanovanje v Mariboru, sem napisala stanovanja Maribor. Preprosto, kajne? A tak način se ni izkazal za najboljšega. Če je pri nakupu poletne oblekice tak način čisto v redu, pa vpisovanje ključnih besed stanovanja Maribor v iskalnik ne pripelje nujno do bodočega stanovanja. Po nekaj mesecih iskanja, sem ugotovila, da tako ne bo šlo. Spoznala sem, da to ni pravi način, vendar pa nisem imela pojma, kakšna je prava pot.

Stanovanja Maribor

V bistvu sem bila vedno bolj obupana, da stanovanja sploh ne bom kmalu našla. Še oglasov se mi ni dalo več pregledovati, kaj šele, da bi še kdaj googlala iskalni termin stanovanja Maribor. Pravzaprav za iskalni termin stanovanja Maribor sploh nisem hotela več slišati. Počasi sem namreč imela vsega dovolj in sem se že kar malo sprijaznila, da stanovanja zaenkrat še ne bom našla. Verjela sem, da je očitno nepremičninski trg trenutno precej neaktiven in da se dobra stanovanja, ki bi me zanimala, trenutno ne prodajajo. V oglasih, ki sem jih spremljala nekaj mesecev, jih namreč ni bilo na vidiku.

Najem ali nakup stanovanja v Mariboru.

Kako se pravilno kupuje stanovanje?

Najboljša stanovanja sploh nikoli ne pridejo v oglase. Prodajalci namreč s svojo ponudbo pokličejo agencijo, ta pa takoj obvesti zainteresirane kupce. Na tak način se proda največ kakovostnih stanovanj. Zato se pravilno kupuje stanovanje tako, da se obišče c21.si in jih kontaktira. Na podlagi mojih želja so namreč v tej agenciji hitro našli stanovanje v Mariboru zame.