Vas je pred kratkim razveselil naraščaj? Ta članek bo kot naročen za vas. Govorili bomo o stolih, ki so namenjeni posebej temu, da olajšajo hranjenje vašega fantka ali punčke. 

Del lesene opreme, ki jo potrebujejo vsi mladi starši, je tudi stol za hranjenje. Stol za hranjenje je prilagojen, tako da omogoča varno sedenje vašemu otroku tudi takrat, ko je nemiren in se zabava na svoj način.

Seveda pa ni leseni stol edina možnost, saj je stol za hranjenje lahko narejen tudi iz plastike. Sama sicer prisegam na naravne materiale, saj so po mojem okusu veliko lepši, a marsikdo ima drugačen okus in bo raje izbral plastičen stol za hranjenje.

V ceni niti ni bistvene razlike oz. material v tem primeru ni tisti, ki bi odločal o ceni. Plastičen otroški stol je običajno precej večji oz. zavzame veliko več prostora, zato je vsaj za tiste, ki ste s prostorom zelo omejeni bolje, da upoštevate tudi to pri nakupu.

Leseni stolček za hranjenje se nahaja tudi v večini gostiln in restavracij, tako da lahko že tam preverite, če vam ustreza takšen stol ali je bolje preveriti tudi druge možnosti.

Mogoče se vam zaenkrat še zdi, da gre za del otroške opreme, ki je ne potrebujete, saj lahko otrok sedi pri vas ali na svojem stolu, seveda odvisno predvsem od njegove starosti. Verjemite mi, da to ne bo šlo tako zlahka, saj boste vsaj prvi dve leti potrebovali takšen prilagojen stol. Hranjenje je pogosto že tako ali tako izredno naporno, zlasti pri tistih dojenčkih, ki ne želijo jesti, tako da si lahko vsaj s takšnim stolom delo nekoliko olajšate.

Seveda so ti stolčki primerni le za tiste otroke, ki lahko samostojno ravno sedijo. Pri mlajših boste vseeno morali uporabiti drugačen način hranjenja, a že z nekaj meseci bo otrok lahko sedel sam v svojem prilagojenem stolu.