Beljakovine zagotovo veljajo za najbolj zdravo obliko hrane. Priporočajo jih tudi strokovnjaki, najdejo pa se v najrazličnejših vrstah hrane. V zadnjem času je veliko govora ter pisanja o tako imenovani spirulini, to je modro zeleni algi, za katero menijo, da je živilo prihodnosti.

Ravno zaradi tega je narasla tudi prodaja izdelka pod imenom spirulina v prahu.

Spirulina kot ena izmed najbolj hranljivih in energijsko  bogatih živil

smuti spirulina v prahuSpirulina velja za živilo, ki je izjemno hranljivo ter tudi energijsko bogato. Na trgu se pojavlja tako imenovana spirulina v prahu, za katero velja enako. Ljudje jo uporabljajo že od nekdaj, saj so že davno nazaj vedeli, kako zelo bogata je s hranljivimi snovmi, vitamini, minerali in tudi antioksidanti. Vsebuje visoko kvalitetne beljakovine, beta karoten, vitamin B12, železo, prav tako pa tudi gama-linolensko kislino, vitamin E, kalcij, magnezij ter še nekaj drugih izjemno pomembnih snovi, ki izjemno kvalitetno vplivajo na naš organizem. Spirulina v prahu tako vsebuje kar 70 % beljakovin, prav tako pa tudi vse esencialne aminokisline, zato jo tudi strokovnjaki priporočajo kot odličen prehranski dodatek k vsakodnevni prehrani.

Naročilo ter nakup preko spleta

Spirulina v prahu je torej izjemno priporočljiva, zato je njena uporaba izjemno narasla. Ljudje jo najpogosteje naročajo ter kupujejo kar preko spleta, saj je tovrstni nakup izjemno enostaven, poleg tega pa so tudi cene v spletnih trgovinah izjemno ugodne. Ker je rok trajanja tovrstnih živil kar dolg, se nam splača kupiti večjo količino tega priljubljenega živila. Uporabljamo pa jo kot prehransko dopolnilo. Koliko in kolikokrat na dan, pa je seveda priloženo v navodilih, ki ga jih mora nujno vsebovati vsak izdelek.

Spirulina v prahu dobrodošla tudi kot darilo

Vse več ljudi se zdravo prehranjuje in če bomo nekomu, na primer za rojstni dan ali ob kaki drugi podobni priložnosti, dali tovrstno živili, zagotovo ne bomo brcnili v temo. Spirulina v prahu je namreč lahko izjemno darilo, predvsem za tiste osebe, za katere vemo, da veliko dajo na zdrav način prehranjevanja.