Izdelava fasade je velik korak v zaključni fazi vašega objekta. S tem mu damo končni izgled, objekt pridobi neko osebnost. Zato vam mnogi vrhunski proizvajalci nudijo pomoč pri prav vsakem koraku. Rofix fasade so z vami od samega začetka. Rofix sistemi strmijo tudi k čim večjemu spodbujanju varstva okolja. Certificirani Rofix sistemi vam tako omogočajo pridobitev eko sklad subvencije.

Kako poteka nanos Rofix fasadnega sistema

Ko sta enkrat omet in barva nanešena je žal prepozno za spremembe, zato vam arhitekturni dizajn Rofix ter računalniška tehnika omogočata virtualno izvedbo fasade pred samo izvedbo. Tako boste lahko na varen način preverili čisto vse, izbiro strukturnih elementov, različnih barv in drugih podrobnosti, ki bodo vplivale na končni videz objekta. Ko ste enkrat izbrali elemente, barvo in seveda izvajalca je čas da se prične izvedba fasade na vaši stavbi.

Najprej je potrebno poskrbeti za čim bolj ravno površino na katero se bo kasneje nanašalo plošče. V primeru da se bo fasado izvajalo na starem objektu, kjer trdnost obstoječe podlage ni zanseljiva, se priporoča dodatno pritrjevanje z ustreznimi plastičnimi pritrdili. Rob temelja je običajno v oporo izolacijskim ploščam, ali pa uporabimo U profil letev, ki se mehansko pritrdi na nosilni zid. Izolacijske plošče lepimo z ustreznim lepilom, le tega se nanaša s kovinsko žlico. Lepljenje fasadnih plošč se prične na spodnjem robu fasade, z desne strani proti levi, od spodaj navzgor. Plošče se polagajo z vertikalnimi zamaknjenimi stiki. V posebnih primerih je potrebno plošče še dodatno mehansko pritrditi s specialnimi pritrdili. Sledi nanos prvega sloja malte z vtisnjeno mrežo, čezenj čez 24 ur nanesemo še drugi sloj malte.

Sledi premaz z valjčkom ali čopičem. Premaz služi kot dobra povezava med armirnim slojem in zaključnimi ometi. Na popolnoma suh prednamaz nanesemo še zaključni omet. S tem je izdelava fasade zaključena, vaša stavba pa je pridobila čisto nov izgled, ter toplotnoizolacijsko zaščito, ki vam bo služila vrsto let.

Več informacij lahko dobite pri podjetju, ki se profesionalno ukvarja s fasaderstvom že mnogo let. Gre za podjetje Lisi d.o.o.