Ena izmed zahtevnejših tematik v fotografiranju, je poročna fotografija. Zakaj? Ponavadi se poroka zgodi vsakemu zgodi samo enkrat v življenju, zato je zelo pomembno kako se to arhivira. Potrebno je zajeti celotno zgodbo, da se vidi kako se je vse skupaj dogajalo, kaj je bilo najprej, kaj zatem, še kasneje, ter tak dalje. Pomembno je vedeti kaj se bo na poroki dogajalo, tudi če vas fotograf na to ne spomni, ga pocukajte za rokav in mu razložite potek poroke, ter na kaj je potrebno biti še posebej pozoren.
Seveda pa je naprej potrebno izbrati pravega fotografa, profesionalca, ki ve kaj dela s svojimi objektivi. Najboljše da se pozanimate če v vaših bližnjih krajih kdo to dela, ter ga prosite da vam pokaže svoja že narejena dela, če pa ni okoli vas nikogar ki bi bil primeren za vašo poroko, se lahko odpravite na internet, ter tam najdete nekoga z dobrimi referencami ter solidnimi cenami.
Pomembno je tudi vprašati kaj je v njegovo ceno všteto, saj se cena lahko zelo razlikuje prav zaradi tega, ponekod vam fotografije sprintajo ter dodajo v album, nekateri pa vam vse dajo v digitalni obliki. Poročna fotografija je izvedena na veliko načinov, zato bodite previdni.
Povprašajte tudi ali bo fotograf slikal sam, ali pa mu bo kdo še pomagal ter slikal zraven njega, saj tako nastane precej boljših fotografij, ker je pač precej dogodkov ter ne more biti eden na vseh mestih hkrati ter ujeti vseh zanimivih trenutkov.
Pa še en stavek najbolj poznanega poročnega fotografa pri nas, Miloša Horvata: ‘Če hočeš biti dober poročni fotograf, moraš imeti ljudi rad!’