Če opremljamo otroško sobo je najboljši način, da ohranimo malo prostora kvaliteten pograd. Seveda, kot pri vsem ohišju je najbolj pomembna varnost našega otroka. To posebej velja, če imamo dva ali več otrok kjer je vsak centimeter dobrodošel. Pograd je postelja, ki je razdeljena na dva ali več ležišč, eno nad drugim in je primerno za vse sobe kjer želimo varčevati s prostorom.

Lahko bi rekli, da je pograd nekakšna vrsta bolj učinkovite postelje, ki kombinira ležišča eno na drugo, da prihrani s prostorom. Če pa smo malo kreativni pa lahko povečamo porabljen prostor tako, da vključimo v kombinaciji s pogradom tudi omaro ali pisalno mizo, ki je kot nalašč za otroke vseh starosti.

Ležišča vseh vrst

Tako kot postelje poznamo pograde vseh vrst. Lahko so visoki, se zložijo, imajo dodatno pohištvo in še mnogo več. V bistvu je meja naša kreativnost, saj si lahko omislimo pograd kakršnega si želimo. Danes imamo na izbiro skoraj neomejeno variacijo vseh vrst ležišč poljubnih dimenzij in barv. Vse pohištvo ima lahko tudi dodatne modifikacije, ki mu doda uporabnost in udobnost.

Na kaj pazimo

Otroci se radi igrajo in tako lahko hitro pride do nezgode, če nismo vnaprej poskrbeli za varnost. Dobro je, če ima pograd nekakšno zaščito, kot je na primer ograja ali pa da je brez ostrih robov. Z malo natančnosti si lahko izberemo idealni posteljo za naše otroke kjer se bodo lahko igrali varno.

Danes je lahko pograd več kot samo postelja – notri lahko dodajamo pisalne mize, omare ali pa naredi mini zabaviščni park, ki ne samo, da bo izgledal dobro, ampak se bodo tudi naši otroci dobro počutili. Možnost imamo tudi, da naredimo majhne hiše ali gradove, ki bodo popestrile otroško sobo. Skratka, edina meja je naša domišljija.

Dobro sestavljeni pograd ima tudi dobra navodila. Najbolje, da preverimo pri proizvajalcu, če zraven dobimo vsa potrebna orodja in kakšna je možnost, da če kaj manjka dobimo nadomestek. Po navadi ne potrebujemo dodatnega orodja, včasih se pa zgodi da potrebujemo kladivo, klešče ali kaj drugega. Najbolje se je pozanimati preko e-pošte ali telefona kakšna je zahtevnost gradnje pograda, koliko časa traja in če potrebujemo dodatno orodje.