Pogosto jih zamenjujemo s kartušami. Tudi taki, ki se na tiskanje dobro poznajo. Sicer vedo, da med njima obstaja velika razlika, vendar v svojem besednjaku še vedno raje uporabljajo besedo kartuša. Mislimo namreč na toner, ki je v resnici kartuša, le da je ta namenjena laserskim tiskalnikom. Tonerje ponavadi povezujemo z visokimi cenami, zato so poceni tonerji že prava redkost na trgu. Ali pač ne?

Različne barve za tonerje.

Kvaliteta ali nizka cena?

Še nedavno nazaj smo se lahko odločali med dejstvoma kvaliteta ali pa nizka cena. Večinoma smo se raje odločali za nizko ceno, pri kvaliteti pa smo vztrajali, če smo kupovali predmete, s katerimi bi živeli dlje časa. Dandanes pa lahko rečemo, da gresta kvaliteta in nizka cena ponavadi z roko v roki. To pomeni, da če je stvar kvalitetna, ni nujno draga in obratna. Zato nas poceni tonerji ne smejo spomniti na to, da slučajno ne bi bili dovolj kvalitetni.

Poceni tonerji v vsako prodajalni

Prodajalne, ki so znane po prodaji računalniškega materiala, kamor sodita tudi kartuša in toner, v veliki večini ponujajo veliko kvalitetnih izdelkov po izjemno nizkih cenah. Lahko da je cena konstantna ali pa le odraz trenutne akcije. Toner se je včasih v gospodinjstvih zelo malo uporabljal, predvsem zaradi visokih cen in namena uporabe. Danes pa poceni tonerji omogočajo, da jih uporabljamo tudi doma, za vsakodnevne namene.

Nižji stroški tiskanja poslovnih pogodb.

Tonerje lahko obnavljamo

Je pa res, da lahko tonerje in tudi kartuše lahko ves čas obnavljamo. Pri tem moramo poudariti, da kvaliteta tiska ni zato nič slabša. Lahko celo rečemo, da je primerljiva z originali. Tudi na ta način lahko veliko privarčujemo, če nam poceni tonerji v trenutku, ko toner potrebujemo, niso usojeni.