Prejšnji teden smo se v lokalnem klubu študentov odločili, da malo prenovimo naše zastarele prostore, v katerih med počitnicami preživimo kar nekaj časa, še posebej ob večerih. Najprej smo zakitali, potem pa smo se lotili pleskanja. Prvi krog belo barvo, prav tako drugi sloj, potem pa smo pričeli z nanosom oražne barve, seveda ne po celem prostoru ampak samo kakšna stena, nekaj črt… in z malo truda smo pleskanje opravili kot profesionalci. Vsakdo lahko popolnoma sam prepleska celotno hišo, potrebno je imeti samo dovolj časa in motivacije. Najprej opraviš nakup v trgovini, najbolje da povprašaš trgovce katero barvo je najbolje izbrati in ali dodaš kaj zraven, prav tako se pozanimaš za valčke ter čopiče, in opremo imaš priskrbljeno.

Zaščitiš celotno sobo, oblečeš nekaj grdih oblek in pripravljen si na podvig. In če računamo stroške, koliko bi porabili za najem slikopleskarjev, in koliko smo mi porabili za nakup opreme, imamo odgovor jasen. Če pa prištejemo še to, da je nekaj kar sam narediš, sebi v velik ponos, in da to precej bolj spoštuješ, potem je to to.

Na ta način lahko narediš skoraj celotno hišo, potrebuješ samo kakšnega kolega ki se s tem ukvarja, in sama lahko naredita 3/4 hiše, ali pa še več. Že res da traja 10x dlje, toda se splača.