Želja vsakega starše je ta, da bi se njihov malček čim prej navadil spati v svoji sobi in da bi se tam tudi dobro počutil. To pa lahko dosežemo tudi tako, da poskrbimo, da je njegova soba opremljena tako, da bo kar sama od sebe otroka vabila v svoje prostore. Otroške sobe torej potrebujejo preudarno izbrano pohištvo in pa tudi barve, ki vplivajo na podzavest naših malčkov.

Masivna lesena otroška soba.

Otroške sobe po naročilu ali ne

Ko se odločimo za nakup otroške sobe, najprej obiščemo vse priznane salone. Ponavadi nam ne uspe najti prave, zato se odločimo za nakup sobe po naročilu. Toda, ne prehitevajmo. Vseeno je dobro, da še nekoliko pobrskamo in lahko se zgodi, da je otroška soba že izdelana in da povsem ustreza našim merilom. Še ena od možnosti pa je ta, da otroško sobo kupimo že izdelano, kasneje pa se odločimo, da bomo določene dele dali delati po naročilu. Očitno res želimo, da ima naš otrok posebno sobo, na katero bomo ponosni tudi mi. Je pa res, da so pa najbolj kvalitetne tiste otroške sobe, ki so v celoti izdelane po naročilu. Pri tem pa naj poudarimo še dejstvo, da so tudi najdražje. Toda, to dejstvo nas verjetno ne bo oviralo, saj gre konec koncev za našega otroka in njegovo bivanje ter počutje, kajneda?

Izbira primerne otroške sobe
Pohištva naj bo malo ter naj bo iz kvalitetnega lesa

Strokovnjaki priporočajo, da je dobro, če imajo naši otroci v svojih sobah čim manj pohištva, ki jih ne bo oviralo pri njihovem gibanju. Dovolj je torej, če so v sobi kvalitetna postelja ter omara, mizica in še kakšen stolček. Vse pohištvo naj bo izdelano iz lesa, za katerega je značilno, da prostoru nudi domačnost ter mu da svojevrstno toplino. Za piko na i pa moramo poskrbeti z izbranimi barvami. Naj bodo tople ali pa take, da bodo otroke privlačile. Med barvami, s katerimi ne moremo zgrešiti pri naših najmlajših, so rumena, modra, zelena in seveda nepogrešljiva roza, ki jo obožujejo predvsem deklice.