Moj hobi že nekaj časa prerašča samo okvirje hobija. Ukvarjam se namreč z jogo in kar nekaj somišljenikov in somišljenic se mi je pridružilo zadnje čase. Z jogo se ukvarjamo celostno, od prehrane, gibanja, načina življenja pa do razmišljanja. V teh letih se je nabrali že nekaj znanja, zato smo ustanovili svoje društvo. A ker smo želeli naše delovanje razširiti tudi širše med ljudi in osveščati čim več mladih glede zdravega načina življenja, smo se odločili, da bomo imeli svojo spletno stran. Soočili smo se z izzivom katere .si domene izbrati. Ker želimo, da se nam kdo tudi pridruži in nas kdaj obišče, smo se osredotočili le na .si domene in ne na druge. Želimo namreč pritegniti slovensko javnost.

Začetki našega društva

Najprej smo morali izbrati ime našega društva, nekaj kar bo odražalo naša prepričanja in strmenje k zdravemu načinu življenja. Kar nekaj časa smo porabili, da smo se odločili za ime društva, ter ključne besede, ki odražajo našo dejavnost. Na podlagi tega smo potem zakupili .si domene. Nočemo namreč, da pride do kakšne zmešnjave in nas zamenjajo s kakšnim tržnim podjetjem, ki le prodaja zdravo prehrano pod pretvezo delovanja za dobro ljudi.

Odločili smo se za najbolj ugodnega ponudnika na trgu in zakupili tri .si domene. Pri ponudniku je bila na voljo strokovna in prijazna podpora, saj smo se tega lotevali precej nevešči. Za vsako registrirano domeno smo prejeli brezplačno dns gostovanje, brezplačno gostovanje in brezplačno spletno stran. Poleg tega nas bodo ponudniki pred potekom domene pravočasno obvestili, da je potrebno podaljšanje.

Kvalitetne informacije in nasveti za boljše življenje

Pričeli smo z aktivnostmi, da bi bila naša spletna stran čim bolj zanimiva in uporabna za vse, ki iščejo informacije o jogi in zdravem načinu življenja. Poiskali smo tudi pomoč nekoga, da nam je spletno stran postavil in oblikoval, uporabili pa smo vse tri .si domene. Za vsebino pa sem bila zadolžena jaz, zato sem kar nekaj časa porabila, da sem pripravila strokovne članke in nasvete o zdravem načinu življenja.