Kljub temu, da ste slišali o ingverju ogromno dobrih in pozitivnih lastnosti in ste se odločili, da ga boste poizkusili, da vidite, če vam njegov okus ustreza, pa morate paziti na to, kakšnega boste kupili. Ni namreč kar vsak ingver enako dober.

Ingver v prahu je prehransko dopolnilo.

Nakup preko spleta

Predvsem v kakšnih prehrambnih trgovinah, kjer ingver naložijo na police in dokler ga ne razprodajo, ne naložijo nove zaloge oz. dobave, morate biti še posebej pozorni na to, kakšen je ingver. Če si želite res prave kvalitete, potem pazite na to, da ni gnil ali plesniv, prav tako mora biti kompakten, koža mora biti gladka in povsem napeta, barva pa mora biti slonokoščena, zlata ali pa rjava. Že na pogled boste lahko videli, kateri je pravi za vas.

Najboljše kupiti ingver v prahu

Pravzaprav je to še najbolj enostaven način, da se kupi ingver, saj v naših trgovinah le redko kje dobite točno takšne korenine, kot prej napisano. Ingver v prahu sicer ni tako enostavno dobiti, saj se večinoma kar korenine prodajajo. Zato pa je tudi podjetje Malinca, ki pa ingver v prahu prodajajo ves čas, hkrati pa za vas priskrbijo ekološko pridelanega, tako da ste lahko prepričani, da boste uživali zdravo zdravilno korenino.

Pripravite zdrave in slastne napitke iz ingverja.

Ingver v prahu

Prav tako nikakor ne moremo reči, da ima Malinca za ingver v prahu visoko ceno, saj boste za 25 gramsko vrečko odšteli le 1,99 €, če je ingver tako pakiran, torej posušen, pa ga tudi porabite manj. Edino, kar velja opozoriti pri takšnih pakiranjih ingverja, je to, da ni priporočljivo posušenega ingverja v prahu dalj časa kuhati, več kot dovolj je, da ga stresete v posodo tik pred koncem kuhanja. Sicer pa je tudi tako, dalj kot se bo ingver kuhan, bolj bo hrana pekoča in več hranljivih snovi se uniči zaradi visokih temperatur, zato ga res uporabite le na koncu kuhanja.

Če si želite opraviti nakup posušenega ingverja v omenjenem podjetju, pa obiščite stran: https://www.malinca.si/ingver-v-prahu-iz-ekoloske-pridelave-25g.html