Kdor se je lotil gradnje nove hiše, mora vedeti, da so estrihi eni najpomembnejših delov pri novi gradnji. Zato, četudi smo sposobni vse ostalo narediti sami, je predlagano, da se estrihi izdelujejo izključno in samo s strani strokovnjakov. Namreč, da bodo dobri estrihi Hotenjka podjetje pravi, da so potrebne letne izkušnje. V nadaljevanju tegale članka pa bomo videli točno, zakaj je dobro, da so naši estrihi narejeni s strani za to usposobljenih ljudi in videli, da se nam to lahko znatno obrestuje pri nadaljnji gradnji naše hiše.

Izolacija in estrihi Hotenjka podjetje pravi, da gresta z roko v roki!

Kot verjetno že vsi vemo, so estrihi tisti, ki poskrbijo, da bo naša izolacija (zvočna in toplotna) v hiši zares dobra. Namreč, že sami estrihi veliko pripomorejo k sami zvočni izolaciji, če so seveda dobro narejeni. No, ravno zato pa, kot smo že prejle povedali, je najboljše, da so naši estrihi izdelani s strani strokovnih gradbenikov, ki točno poznajo proces in sestavine, ki so potrebne za dober tlak.

izolacija stropa

Izolativne lastnosti

V nasprotnem primeru si lahko sami naredimo več škode kot koristi, sploh če želimo vse narediti sami in zadevo delamo prvič. Ko pa se odločimo, da bodo estrihi v naši novi hiši izdelani s strani profesionalcev, pa bomo po vsej verjetnosti deležni tudi drugih stvari. Namreč, podjetja, ki izdelujejo estrihe, zelo pogosto izdelujejo tudi izolacijo. To torej pomeni, da lahko zelo hitro dobimo nasvet, kakšne izolacijske materiale bi bilo za naše specifične potrebe, najbolje uporabiti.

Izolacija prostorov

Namreč, kot vemo, je izolacija ena najpomembnejših stvari v hiši. Nihče namreč noče imeti notri neznosnega hrupa od zunaj ali pa prevroče prostore poleti in premrzle pozimi. Vidimo torej, da je vsekakor pametno, da so tlaki narejeni, kot je treba, saj bomo imeli mi tako dobro izolacijo poleg tega pa tudi mirno vest, da ne bo prišlo do raznoraznih nepravilnosti.