Kako hitro mineva čas se šele začnemo zavedati, ko spremljamo rast naših najmlajših. Je že čas za gosto hrano in, da otroka posedemo za mizo?

dojenček je lubenico

Otroci obožujejo sadje

Pred tem je pa seveda stolček za hranjenje, saj bo ta v njem mirnejši in bo hranjenje učinkovitejše.

 

Začetki otroškega uvajanja goste hrane so lahko dokaj naporni, če otrok še ne sprejme povsem hrane. Trudimo se iz dneva v dan in upamo, da jo bo kaj kmalu sprejel. Kuhamo in pripravljamo zgolj samo tisto, kar je zanj dobro, za njegovo rast in razvoj, kar ne bo obremenilo njegovega črevesja, itd. Pa vendar, ali lahko resnično pričakujemo, da bo naš otrok že v začetku mirno sedel za mizo in jedel? Seveda ne. Pripravljeni smo na pestro dogodivščino, ko bo mogoče več hrane vse okoli kot pa na krožniku ali v ustih. Kakorkoli, pred nami pa so razne rešitve, ki so nam lahko v pomoč pri hranjenju. Sploh najmlaših. Recimo stolčki za hranjenje, ki so tako zelo praktični in uporabni, da bi ga želeli nositi povsod s seboj. Kar pa je zelo pomembno je to, da so tudi zelo cenovno dostopni in nam tako ne bo potrebno došteti visokih zneskov zanj. Super pa je tudi to, da so na voljo različni, tako po videzu, kakovosti, ipd. Tako res lahko poskrbimo in najdemo zase najprimernejše.

Stolček za hranjenje je torej najbolj uporaben že od prvih dni, ko otrok začenja uživati gosto hrano. Ker je otroku prilagojen in praktičen, je seveda staršu zelo prijazen in uporaben. Tako, da ga verjetno potrebujemo bolj mi in bo hranjenje otroka enostavnejše in precej zanimivo.

Stolčki pa so nam na boljo v raznih otroških trgovinah s tovrstno opremo. Vsekakor pa sodijo med opremo, ki sicer ni tako obvezna ali nujna, ampak je zelo zaželena. Prednost te običajno spoznamo šele, ko ga začnemo uporabljati. Otrok za hranjenje zagotovo potrebuje svoj stol.