Ko nam telo pove, da nekaj ne delamo prav ali pa ko sami preprosto opazimo, da ne gre več naprej s konstantnim obiskovanjem restavracij s hitro hrano in pitjem coca cole se ljudje ponavadi odločimo, da je čas za zdravo življenje. Pot do zdravega življenja ni najlažja in ponavadi traja dlje časa, saj ta korak pomeni celovito spremembo načina življenja.

V današnjih časih je cena zdravega življenja tudi precej visoka, saj so cene bio prehrane v navadi višje od klasičnih živil. Poleg prehrane pa je pomembna tudi telovadba. Vadbe se lahko lotimo sami ali pa s pomočjo osebnega trenerja, ki nam pomaga pri sestavi treninga, pri sami izvedbi vaj kot tudi pri izbiri pravilne hrane in kombiniranju le-te.

Telovadba je poleg prehrane, drugi najbolj pomemben dejavnik zdravega življenja. Konstantna rekreacija nam pomaga ohranjati naše telo zdravo. V začetkih je recimo v fitnesih priporočljivo tudi najeti osebnega trenerja, ki vam svetuje kako se vsega skupaj lotiti in vas nauči pravilne vadbe in izvedbe vaj.

Osebni trener cena je vprašanje, ki se nam pojavlja, ko se odločamo o najemu osebnih trenerjev. Cena je odvisna od trenerja posamezno, njegovih izkušenj, njegovega načina dela in tudi vaših želja. Če vam trener samo sestavi plan telovadbe je cena ponavadi precej cenejša, kot če je z vami vsakodnevno ob vadbi, vam svetuje, kako pravilno izvajati vaje in vam pripravlja tudi načrt prehranjevanja.

Obstajajo tudi programi telovadbe na daljavo, kjer lahko telovadite kar doma. Dober primer je naprimer program Insanity ameriškega cardio trenerja Shaun T-ja.