Pomlad bo kmalu tu in s tem se tudi bliža čas številnih zabav, na katere smo povabljeni. V tem času je tudi veliko javnih zabav, na katere se odpravimo po svojem izboru, okusu. A prav pred vsako zabavo se pojavlja tisto večno vprašanje, kaj sploh imeti oblečeno na zabavi in tudi kaj obuti. Mnogo je žensk, ki le uro pred zabavo stojijo pred omaro, kjer prevladujejo ženska oblačila, ki jih je ogromno, a se še vedno ne morejo odločiti, kaj izbrati. Da boste z obleko na zabavi zadeli v polno, si poglejte nekaj nasvetov.

Prva in najpomembnejša stvar, ki jo moramo pred zabavo narediti, je to, da preverimo, če zabava zahteva poseben »dress code«. Verjetno ni ravno prijeten občutek, ko elegantna obleka rdeče barve, ki jo nosiš, zelo izstopa, vsi ostali udeleženci na zabavi pa so oblečeni v bela oblačila. Pozanimati se moramo tudi o tem, ali bo zabava potekala na prostem ali v notranjih prostorih. Šele potem se lahko odločimo, ali izberemo dolgo obleko ali kratko. Dobro je tudi vedeti namen zabave. Lahko je poslovna, kjer je bolj primerno izbrati črno dolgo obleko, ki ne kaže veliko gole kože. V primeru novoletne pa si lahko damo duška s svetlečimi barvnimi oblekami, ki bodo zelo dobro popestrile našo zadnjo noč v letu. Pomembna pa sta tudi izbira frizure, nakita in make upa, ki se morajo ujemati z obleko.

Skratka, možnosti je ogromno, zabavi pa se morate prilagoditi vi sami. Da pa vam za popolno ureditev ne bo zmanjkalo časa, pa se na dan dogodka pripravite že vsaj nekaj dni prej.

Pomembna pa ni samo obleka, temveč tudi čevlji

Čeprav je pregovor obleka naredi človeka resničen, pa so del “obleke” tudi čevlji. Če ste pripradnice nežnejšega spola, so to kakšne oxfordke, ali pa salonarčki, za moške pa so lahko to poslovni, ali pa casual čevlji.

Torej kaj obleči na zabavi? Zlatega pravila ni, odvisno je tudi od same tematike zabave, vendar tam običajno ni nekih “dress code-ov”, zato se lahko igrate s sproščenim videzom, lahko greste all in in si obujete bleščeče čevlje.

Malce več pravil pri ženskih čevljih

Spodaj si lahko ogledate nekaj nasvetov, ki bodo koristile predvsem ženskam. Naprimer obujete lahko čevlje z golo peto, saj bodo tako vaše noge izgledale precej daljše.

Ker je celovečerno poplesavanje v visokih petkah lahko naporno, pa v torbo spakirajte tudi balerinke, ki jih lahko enostavno nataknete, ko boste šle domov.

Kje opraviti nakup čevljev?

Tu ni kakšne znanosti, nakupe lahko opravite osebno, ali pa v kateri izmed spletnih trgovin. Med tem, ko sem sam eden izmed tistih staromodnežev, ki še vedno prisegajo na nakup v fizični trgovini, moja punca brez težav kupuje v spletnih trgovinah. Ravno pred kratkim so jo zanimali poletni sandali s polno peto, ki jih je tudi dobila in bila z njimi izredno zadovoljna, sam pa sem v preteklosti z nakupom športnih copat bil nezadovoljen, saj so me stiskali v nartu.

Upam, da  so bili nasveti koristni in si boste lahko obleke za na zabavo skombinirali malce lažje. Vabljeni k branju še naših ostalih prispevkov.