Beseda internet ima lepo slovensko alternativo medmrežje. V splošnem smislu gre za računalniško omrežje, ki povezuje več omrežji. Internet je javno razpoložljiv mednarodno povezan sistem računalnikov. Na medmrežju so tudi informacije in usluge za uporabnike. Danes si težko predstavljamo, kako smo internet uporabljali še pred desetletjem ali dvema. V današnjem času mora biti informacija preko spleta pridobljena takoj, če se iz različnega razloga zgodi nekaj sekundna zamuda, to štejemo že za napako, pomanjkljivost oziroma smo razočarani. V preteklosti internet najprej ni bil tako vse prisoten ter vedno dosegljiv. Tehnična podpora je bila drugače urejena, v mnogih primerih je bila komunikacija motena z drugimi aktivnostmi. Danes tehnična podpora omogoča, da internet nemoteno uporabljamo skupaj z drugimi aktivnostmi.

Ponudniki interneta

Druga težava so bile vsebine na spletu, ki jih pred dvema desetletjema praktično ni bilo, pred desetletjem pa so se začele pojavljati danes najbolj obiskane spletne strani s skromnimi vsebinami in za današnje čase primitivnimi funkcijami. Danes internet jemljemo kot samoumeven vir informacij in vsebin. Ko želimo pridobiti točno določeno informacijo le redki pomislijo na klasične vire, kot so tisk, radio ali televizija. V pogovorih veliko bolj pogosto slišimo, poglej na internet ali bomo pogledal na splet.

Želena informacija mora dodatno biti v trenutku na voljo, vsaka zamuda ali zaplet v komunikaciji nas spravi v slabo voljo. Kljub številnim dobrim lastnostim, pa internet skriva tudi nekatere pasti. Ker smo informacije navajeni pridobivati preko spleta, to pomeni hkrati priznanje šibke inteligence. Starejše generacije, ki so bile navajene pridobivati informacije na klasičen način, imajo veliko iskanih informacij poenostavljeno povedano v glavi. Mlajše generacije z uporabo spleta, te kakovosti ne bodo imele ali jo bodo imele v okrnjeni obliki. Obstajajo pa še številne druge pasti uporabe spleta in komunikacijskih naprav.

Internet je razvejan sistem komunikacijskih naprav in vsebin. Obiščite našo stran in si privoščite hiter T-2 internet.

Nemotena uporaba spleta.