Vsakdo, ki s svojim podjetjem ravna kot dober gospodar, se trudi, da bi stroške poslovanja kar čim bolj znižal ter kar čim bolj zvišal prihodke podjetje. Vsak se tudi dobro zaveda, da je računovodski servis nujni in neobhoden strošek, a kljub vsemu stremi k temu, da bi stroške znižal. Cenik računovodskih storitev je lahko bolj primeren, oz. ima cenik računovodskih storitev lahko nižje tarife, v kolikor se odločimo za uporabo določenih računalniških programov, ki nam, kot tudi računovodji pospeši in olajša način poslovanja ter tudi zmanjša verjetnost napak. Določeni računovodski servisi tudi ponujajo dodaten popust za obračun svojih storitev, v kolikor se odločite za uporabo računalniškega programa, ki vam ga oni predlagajo.

 Računovodski program.

Cenik računovodskih storitev je nižji z uporabo programa Panhteon

Nekateri računovodski servisi ponujajo možnost, da za vas še bolj prilagodijo svoj cenik računovodskih storitev, v kolikor se odločite uporabljati računovodsko – računalniški program, ki ga uporabljajo oni. Hkrati pa so vas pripravljeni tudi brezplačno podučiti, kako se ta program uporablja. Zakaj? Zato, ker bo njihovo delo tako veliko lažje in bolj učinkovito, hkrati pa bo še manjša verjetnost, da bi naredili napako pri vodenju vaših knjig in računov.

Vsekakor pa se lahko natančen cenik računovodskih storitev določi šele po opravljenem poslovnem srečanju na katerem računovodji podrobno predstavite svoje podjetje in način poslovanja ter s katero dejavnostjo se boste ukvarjali, saj ni vseeno, ali se vaše podjetje ukvarja s tem ali onim področjem, ni vseeno niti koliko na mesec bo imelo prejetih računov ter koliko jih bo izdalo. Za cenik računovodskih storitev je pomembno tudi koliko zaposlenih ima oz. bo imelo vaše podjetje.

Stroški računovodje.

Pomembne pa so tudi ostale podrobnosti, da je cenik računovodskih storitev res lahko sestavljen tako, da boste vi zadovoljni z njim, kot tudi, da bo z njim zadovoljen vaš računovodja, zato je poslovni sestanek obvezen, predno se cenik računovodskih storitev dokončno oblikuje.