Cenik je pogosto ena izmed odločilnih informacij, ki odločajo o izbiri oken. Na trgu imamo kar nekaj opcij, a praktično vse dobro odgovarjajo potrebam povprečnih kupcev, zato igra pomembno vlogo tudi cena. S tem ni nič narobe, če se predhodno seveda prepričamo o tem, da bo določena izbira res dobra za naš primer.

Za najbolj ugodnega se običajno izkaže cenik PVC oken, a ta opcija vsekakor ni vse, kar nam ponujajo na izbiro prodajalci. Niti ni nujno najugodnejša, saj je to povsem odvisno od dejanskih okoliščin. Cenik PVC oken je treba torej primerjati z drugimi opcijami, ki jih ne manjka.

Okna iz drugih materialov

PVC okna veljajo za zelo priljubljena in pogosto uporabljana, a na voljo imamo še celo vrsto drugih materialov. Izstopata predvsem dve alternativi – les in aluminij.

Lesena okna prepričajo z različnimi aduti, predvsem z izgledom, pogosto pa tudi z enostavno zasnovo. A tudi v tem primeru je cena pogosto dokaj prepričljiv razlog za izbiro – lesena okna so namreč pogosto precej enostavno izdelana in posledično ne zahtevajo velikih stroškov pri proizvodnji. Sicer je cenik PVC oken večinoma še vedno ugodnejši, a vseeno je moč najti zelo ugodna PVC okna. Vsekakor gre torej za opcijo, ki bi ustrezala tudi tistim, ki želijo pri nakupu oken kaj privarčevati.

Bo pa cenik PVC oken in tudi cenik lesenih oken bistveno ugodnejši od cene ALU oken. Ta sicer prinašajo nekatere nesporne prednosti, zaradi katerih so pogosto idealna opcija, a ugodna cena gotovo ni adut ALU oken.

Različne izvedbe oken

Seveda je cena močno odvisna od dejanskega izdelka. Cenik PVC oken se na primer začne že pri stotih evrih, a lahko hitro naraste glede na to, kakšne oblike, dimenzije in izvedbo želimo. Profili so lahko zelo različni, razlike so tudi pri številu stekel in drugih lastnostih, v končni fazi razumljivo tudi pri ceni.