Poletje je že skoraj tukaj in nobena izmed žensk si ne želi v kopalkah izgledati neurejeno. Na srečo je dandanes na trgu ogromno različnih postopkov odstranjevanja dlak, eden izmed najpopularnejših pa je zagotovo brazilska depilacija.

Kaj brazilska depilacija sploh je?

Gre za poseben postopek odstranjevanja dlak s pomočjo voska, ki je lahko mrzel ali pa topel. Le-ta se prilepi na dlake in jih odstrani, ko z listkom potegnemo po želenem področju. Običajno se na vosek prilepi del tkanine, nato pa odstrani s sunkovitim potegom. Prav zaradi tega omenjen postopek ni boleč.

Brazilska depilacija je samo eden izmed različnih postopkov depilacije. Bolj poznani so recimo francoski način depilacije, kjer nekaj dlak še ostane, ali pa ameriška depilacija, kjer ostane malce več dlak, ampak so le-te urejene.

Ženske in tudi moški si dlak ne odstranjujejo samo zaradi estetskih, ampak tudi zaradi higienskih razlogov.

Priporočam vam, da za kakršno koli depilacijo obiščete katerega izmed kozmetičnih salonov po Sloveniji. Če se boste tega lotevale same, je to precej nerodno, saloni pa vam bodo dlake odstrani profesionalno, hitro in neboleče.

Brez težav jih lahko najdete preko katerega izmed spletnih brskalnikov, če boste po njih iskali za pojmi, kot so depilacija, odstranjevanje dlak ali podobno.

Sama hodim v kozmetični salon Nomasvello iz Ljubljane in sem precej zadovoljna. Cena depilacije je nizka, storitev pa hitra in neboleča. Ena prednost takega tipa depilacije je ta, da traja kar nekaj časa, preden dlake spet zrastejo, zaradi razliko od britja, po katerem zrastejo v nekaj dneh.